Sami Välimäki voitti huippupelaajien pro am -kisan – ET-pelaajat odotetun vahvoja

Sami Välimäki pelasi parhaiten Vanajanlinnan sateessa.

European Tour -pelaajat olivat iskussa Vanajanlinnassa pelatussa pro am -kisassa. Kisan voitti Sami Välimäki, jonka svingi on mennyt koronatauon aikana eteenpäin.

Sami Välimäki voitti tänään Linna Golfissa pelatun Mikko Ilonen Pro Am Presented by Sportyard -kilpailun. Mukana kisassa olivat käytännössä kaikki Suomen parhaan miespelaajat, mukaan lukien European Touria kiertävät pelurimme.

ET-pelaajat olivatkin tapahtumassa vahvan roolissa, sillä koko kvartetti mahtui viiden parhaan pelaajan joukkoon. Kaikkiaan mukana oli 18 ammattilaista, jotka pelasivat kahden hengen amatöörijoukkueen kanssa siten, että kierroksen puolivälissä ammattilainen vaihtoi aina toiseen joukkueeseen.

Välimäki oli ainoa, joka onnistui pelaamaan kentän alle 70 lyönnillä. Hänen voittotuloksensa oli 69 (-3). Eroa toista sijaa jakaneisiin Peter Erofejeffiin ja Kalle Samoojaan kertyi lopulta kaksi lyöntiä. ET-pelaaja Samooja ja entinen ET-pelaaja Erofejeff päätyivät tulokseen 71.

Neljänneksi sijoittui Mikko Korhonen, joka pelasi Linna Golfin huippukuntoisen kentän par-tulokseen 72.. Viidettä sijaa jakoi peräti seitsemän pelaajaa, joista yksi oli Tapio Pulkkanen. Pulkkanen ja kumppanit käyttivät kierroksen 73 lyöntiä (+1).

Sade piiskasi koko päivän

Tulostaso pysyi verrattain maltillisena johtuen säästä.

”Tänään oli vähän tiukempi keli, satoi oikeastaan koko päivän. Päivän salaisuus oli oikeastaan se, etten tehnyt juuri virheitä”, Välimäki sanoi pelin jälkeen.

Sami Välimäki teki kierroksellaan viisi birdietä ja päätösviheriöllä kolmen putin kautta bogin

Kjell Paul / Anzel

Sateesta huolimatta kenttä pysyi hyvässä kunnossa koko päivän ajan, vaikka Välimäki pohdiskeli kierroksen puolivälissä, pystytäänkö kisa pelaamaan loppuun saakka, jos vedentulo ei lakkaa.

”Griinit olivat hyvät lopussakin, pallo pyöri hyvin”, Välimäki kiitteli.

Omaan peliinsä Välimäki oli luonnollisesti tyytyväinen. Hän teki kierroksen aikana viisi birdieä ja vain kaksi bogia.

”En oikeasti tiennyt, mitä tuleman pitää. Täytyy olla positiivisesti yllättänyt, että pystyin näinkin stedisti pelaamaan”, Välimäki iloitsi.

Koronatauon aikana hän on harjoitellut kokonaisvaltaisesti pelin eri osa-alueita, mutta erityisen tyytyväinen maaliskuussa European Tourilla avausvoittonsa ottanut nuori mies oli siihen, että noin neljän kuukauden pakkolomalla lyöntitekniikka on mennyt eteenpäin.

”Svingi on mennyt napsun teknisesti parempaan suuntaan. Se on hyvä juttu”, hän sanoi.

Välimäki aloittaa kauden Itävallassa, jossa pelataan kaksi European Tourin yhteiskilpailua. Sen jälkeen hän jatkaa suoraan Englantiin, jossa pelataan kuusi kilpailua perättäin.

Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Peter Erofejeff kuittasivat rahapalkinnot Linna Golfissa.

Samooja jättää Itävallan väliin

Kisassa toiseksi tullut Kalle Samooja jättää Itävallan-kisat väliin ja aloittaa todennäköisesti kauden uudestaan koronatauon jälkeen British Masters -kisassa, joka pelataan 22.–25. heinäkuuta.

”Odotellaan vielä tietoa karanteenikuvioista”, Samooja sanoi.

Kolme birdieä ja kaksi bogia tehnyt Samooja oli tyytyväinen suoritukseensa sateessa.

”Oma peli oli kyllä hyvää. Löin palloa sillä tasolla, mihin olen kisakauden aikana tottunut. Tästä jää hyvä pöhinä omaan peliin”, hän kertoi.

”Ammattilaiset jaksoivat pusertaa erittäin hyvin”

Kilpailua isännöinyt Mikko Ilonen oli tyytyväinen pelaajien asenteeseen, vaikka sää ei ollut paras mahdollinen.

”Ammattilaiset jaksoivat pusertaa erittäin hyvin ja tekivät todella kovan päivätyön vaikeissa olosuhteissa. Kuten tuloslistasta näkyy, European Tour -nelikko (Sami Välimäki, Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Tapio
Pulkkanen) piti pintansa ja erityisenä ilonaiheena Peter Erofejeffin kakkossija”, Mikko Ilonen totesi järjestäjien tiedotteessa.

”Kaikista pelaajista paistoi selkeästi ammattiylpeys ja tapahtumaan tultiin pelaamaan hyvällä fiiliksellä ja tekemään tulosta – se näkyi myös hyvänä leaderboardina.”

Kilpailun neljälle parhaalle pelaajalle jaettiin yhteensä 15 000 euroa. Välimäen osuus potista oli 6 000 euroa. Erofejeff ja Samooja saivat kummatkin 3 500 euroa. Korhosen vaivan palkka oli 2 000 euroa.