Sami Välimäelle ylivoimainen neljäs voitto ProGolf Tourilta

Sami Välimäki oli vuosi sitten Vierumäen Finnish Challengessä paras suomalaispelaaja.

Sami Välimäki (-19) piti toisella kierroksella hankkimansa johdon ja päätti uransa Saksan kiertueella ykköstilaan, joka tuli neljän lyönnin marginaalilla. Rahalistalla Välimäki oli toinen isäntämaan Hurly Longin jälkeen.

Sami Välimäen syyskunto ProGolf Tourin kisoissa on ollut häkellyttävän kova. Hän voitti kolme viimeistä kisaansa ja nousi Tourin rahalistalla kakkoseksi 28 400 euron ansioillaan. Näiden lisäksi hän oli paras kotikentällään pelatussa NRG Openissa.

Castanea Resort Championshipin ylivoimainen ykköstila nostaa nokialaista maailmanlistalla lähes sata sijaa. Välimäki pelasi kierrostulokset 67-63-67,-19 voittaen neljän lyönnin erolla. Tosiassa tulos oli -15, sillä toisena kisapäivänä kenttää lyhennettiin, par oli 72:n asemasta 68.

Hänesta tulee ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on pelkästään satelliiittikiertueiden kisoista saamillaan pisteillä noussut 400:n ensimmäisen joukkoon. Seuraavan viikon listalla Välimäen nimi löytyy sijojen 380-390 väliltä.

Sami Välimäki sai jo toisen PGT:n voittonsa myötä paikan European Tourin toiseen karsintavaiheeseen. Kun hänellä on nyt yhteensä viisi voittoa kuluvalta kaudelta, Välimäki kuuluu  marraskuun alussa pelattavassa  toisessa vaiheessa niihin merkittyihin pelaajiin, joilta odotetaan vahvaa panosta  ja läpimenoa karsintafinaaliin.