Hyppää sisältöön

Sami Välimäki yllätysvalmiina Etelä-Afrikan ET-kilpailuun

Leijjonajahtiin Etelä-Afrikassa! Sami Välimäelle ei jää turhaa aikaa pohtia

European Tourin karsinnoista edellisviikon keskiviikkona vahvan kortin kiertueelle saanut Sami Välimäki starttaa Leopard Creek CC:lla menestysjahtiin torstaina kello 12.50. Alfred Dunhill Championshipissa on moni nuori tähti saavuttanut ensimmäiset menestyksensä.

Sami Välimäki ehti lyhyesti piipahtaa Suomessa karsintojen jälkeen, kunnes edessä oli pitkä matka Etelä-Afrikan koillisosassa sijaitsevaan Mpumalangan provinssiin.  Perinteisen kisakentän Leopard Creekin Country Clubin naapurina on valtavan kokoinen, maailmankuulu luonnonpuisto Kruger National Park.

Välimäki sai torstaiksi iltapäivästartin (12.50), joka on oletettavasti pitkän matkan tehneelle Nokia River Golfin edustajalle eduksi. Kisa on hänelle toinen ET:lla, syyskuussa Välimäki sai villin kortin Hollannin kisaan, mutta karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Kilpailun osanottajalista on pitkän suurkilpailujen putken jälkeen odotetun nimetön, maailmanlistan sadan joukosta on mukana vain kolme pelaajaa, Eddie Pepperell, Justin Harding ja Christiaan Bezuidenhout

Maailmanlistan sijoituksilla mitattuna Sami Välimäki on paremmalla puoliskolla,  sijaluvulla 397:s  hän on osanottajista 59:s.

Kilpailun palkintopotissa on hyvä summa euroja (1,5 milj.), josta voittaja kuittaa 225 000, sekä pelioikeuden kauden 2021 loppuun asti.

Osanottajalistan keveydestä johtuen maailmanlistan pisteitä on jaossa niukasti, voittaja saa 14 pistettä, joka on vain kaksi enemmän kuin normaaleissa Challenge Tourin kisoissa.

Voittajien listalla Els, Schwartzel, Scott ja Rose

Joulukuussa 2018 pidetyn kisan voittoa puolustaa USA:n David Lipsky. Huomionarvoista on se, kuinka moni supertähti on saavuttanut ensimmäisen pääkiertueiden ykköstilansa Alfred Dunhill Championshipissa.

Adam Scott oli vain 20-vuotias yltäessään ensimmäiseen voittoonsa European Tourilla tammikuussa 2001, Justin Rose teki saman tempun 21-vuotiaana vuotta myöhemmin. Kolmas yhden majorin voittaja, Etelä-Afrikan Charl Schwartzel puhkaisi nollan rikki niinikään 21-vuotiaana loppuvuodesta 2005.

Sami Välimäki (21-v) sopisi monelta osin profiililtaan edellisten ensikertalaisvoittajien jatkoksi listaan. Lähtökohta karsinnan ja pitkien matkojen johdosta on kuitenkin enemmän kuin haastava.

Ernie Els on voittanut torstaina alkavan kisan kolmasti. Seuraavalla viikolla hän on jo Melbournessa Presidents Cup -joukkueen kapteenina

Ernie Els on voittanut torstaina alkavan kisan kolmasti. Seuraavalla viikolla hän on jo Melbournessa Presidents Cup -joukkueen kapteenina

GETTY IMAGES

Schwartzel on tälläkin kerralla mukana, samoin myöhemmällä iällä kisan palkintopystiin nimensä saaneet Ernie Els ja Branden Grace.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa