Hyppää sisältöön

Sami Välimäki vaihtoi kokeneen caddien pelikaveriinsa: ”Väinö Viitaharju on tullut jäädäkseen”

Sami Välimäki pelaa meneillään olevan kisan jälkeen ainakin seuraavan kahdesta viimeisestä UK Swingin kisasta

Juniorien maajoukkueesta tuttu naapuriseura Golf Pirkkalan Väinö Viitaharju palasi Välimäen caddieksi Walesin kisassa. Edellisvuonna Viitaharju oli mailapoikana kuudessa Pro Golf Tourin kisassa.

Sami Välimäki (72-69,-3) paransi avauspäivän tulostaan kolmella vähentämällä tuloskorttinsa bogien määrän neljästä yhteen. Birdien määrä oli molempina päivinä neljä.

”Treenasin kaksi Englanin kisaa väliin jätettyäni oikein hyvin Timo Karvisen kanssa. Saimme rautoihin varmuutta ja tarkkuutta. Ne toivat tänään tulosta, vaikka alku oli taas vaikeaa. Muutama putti enemmänkin olisi voinut upota”, Välimäki määritteli kieroksen jälkeen.

Nousu tuloslistalla tässä vaiheessa kahdeksan lyönnin päähän kisaa johtavasta Sam Horsfieldista avaa vielä kohtuulliset mahdollisuudet kärkipäähän kipuamiseksi. Kun kierros on vielä hivenen kesken, sijoitus on 32:s.

”Ei mikään estä. Kyllä itseluottamus on kunnossa ja lyönti.”

Kahdesta Itävallassa ja kerran Englannissa karsiutunut Välimäki ei osaa varmuudella kertoa kisaohjelmastaan

”Pelaan myös seuraavan viikon ET:n kisan tälä samalla kentällä, ehkä vielä sen  viimeisenkin. Seuraavista, Espanjan ja Portugalin kisoista meillä ei ole varmaa tietoa. US Open kiinnnostaa kyllä”, Välimäki viittaa mahdollisuuteen joka aukeaisi voittamalla yksi kolmesta UK Swingin viimeisestä kisasta.

Väinö Viitaharju Kyle Roadleyn tilalle

Celtic Classicissa paluun Sami Välimäen caddieksi teki samaa virkaa edelliskaudella kuudessa Pro Golf Tourin kisassa hoitanut Väinö Viitaharju. Hän on Välimäen pelikaveri amaröörikisoista sekä juniorimaajoukkueista.

”Kyllä Väinö on tullut jäädäkseen, hän kiertää jatkossakin apunani ET:lla. Homma toimii ja luottamus on molemminpuolista”, Välimäki perustelee caddien vaihtoa. 

Kyle Roadleyn (vas..) ja Sami Välimäen (oik.) tiet erkanivat jo hämmästyttävän nopean alkukiidon jälkeen

Kyle Roadleyn (vas..) ja Sami Välimäen (oik.) tiet erkanivat jo hämmästyttävän nopean alkukiidon jälkeen

GETTY IMAGES

Australialaisen Kyle Roadleyn kanssa Välimäki ehti kiertää ET:lla vain muutaman kisan ja saavutta sinä aikana sensaatiomaisesti  ykköstilan Omanista sekä seitsemännen sijan Australiasta.

Roadley oli ennen lyhyttä pestiään suomalaisen kanssa ehtinyt kiertää European Tourilla noin kahdeksan vuoden ajan Richard Greenin, Marcel Siemin ja Tyrrell Hattonin kanssa  voittamatta kuitenkaan yhtään  kertaa.

Tuloslista, Celtic Classic

Etsi luettavaa