Hyppää sisältöön

Sami Välimäki tekee Itävallassa suomalaista golfhistoriaa: ”Kenttä on todellinen monsteri”

Sami Välimäki starttaa suomalaisista ensimmäisenä  (9.50) Ramsaun kilpailuun

Joost Luitenin ja Adri Arnausin keskiviikon ja torstain kierroksilleen pelikaveriksi saava Välimäki haluaa jatkaa nousuaan maailmanlistalla ja Race to Dubai-listalla.

Sami Välimäestä tulee keskiviikkona käynnistyvässä Euram Bank Openissa kautta aikojen  ensimmäinen suomalaispelaaja, jonka nimi on kärjessä kisan osallistujalistalla kategorian perusteella.

ET:n ja CT:n yhteiskisassa listan kärjessä ovat kausilla 2019-2020 voiton  päätourilla saavuttaneet pelaajat. Omanissa talvella voittaneen Välimäen lisäksi vain Holllannin Joost Luiten  on napannut voiton, mutta hän jää suomalaisen taakse voittonsa aiemman ajankohdan vuoksi.

Järjestäjät ovat asettaneet suosikeista Välimäen, Luitenin ja Espanjan Adri Arnausin samaan ryhmään.

He starttaavat kierrokselleen keskiviikkona kello 9.50 Suomen aikaa.

”En ole kummankaan kanssa pelannut, mutta Luitenin kanssa on tultu kisojen aikaan monasti vastakkain. Oikein mukavan tuntuinen kaveri. Odotan innolla näitä kahta kierrosta”, Välimäki kertoi keskiviikkona aamulla ajaessaan kisakentälle Ramsaussa

Fyysisesti kova testi edessä

Golf Club Adamstal on Välimäelle uusi tuttavuus, joka harjoituskierroksen perusteella  kirvoittaa häneltä pari superlatiivia pelattavuuuden osalta.

”On muuten ihan mieletön ”monsteri”. Valtavasti nousuja ja väylien välillä pitkiä siirtymiä. En muista vastaavaa kokeneeni. Tulee erittäin raskas viikko fyysisesti.”

Korkeuseroja on paljon, Välimäen arvion mukaan merenpinnasta ollaan 500-700 metriä yläpuolella.

”Sellainen puolen mailan ero on normiolosuhteisiin. Avaukset ovat isossa roolissa. Karheikoista on kasvatettu todella jämäkät, joka sopii minulle erittäin hyvin.”

Omaan lyöntikuntoonsa hän ei ollut kisapäivän aamuna täysin tyytyväinen.

”Kisaan lähtemiseen on muuten oikein hyvä fiilis. Lyöminen ei ole ihan parhaimmassa jiirissään, mutta toivottavasti se tänään aukeaa. Pienestähän nämä ovat monasti kiinni.”

Hän teki jo edellisviikon kisaan yhden välinevaihdoksen.

”Rautakakkonen on viltissä, otin tilalle 19 asteisen TaylorMaden hybridin. Korkeampaa kaarta lähestymisiin pitkältä matkalta”, kuului luonnollinen perustelu.

Sami Välimäki täyttää torstaina 22 vuotta ja juhlii merkkipäiväänsä iltapäiväkierroksella.

”Ei sen kummempaa ole suunniteltu, toivottavasti myös huomenna peli synttärin kunniaksi kulkee.”

Voittotulos CT:n kisassa samalla kentällä edellisvuonna oli 18 alle parin.

”Se on kova tulos. Jotenkin minusta tuntuu, että 15 alle olisi nyt lähempänä”

Edellisviikon kilpailussa hän karsiutui. Ramsaun kilpailun jälkeen edessä on reissu Englantiin, jossa Välimäki pelaa British Mastersin ja Hero Openin.

Tämän jälkeen hän pitää väliviikon ennen kahta Walesissa pidettävää ET:n kisaa.

”Mukavaltahan se tuntuisi saada toinen voitto seuraavien viikkojen aikana. Tavoite on nousta nykyisistä asemista sekä maailmanlistalla (156:s) kuin myös Race to Dubai-listalla (13:s)”, Välimäki painotti.

Edellissyksyn ET-karsinnoissa finaaliin yltänyt  Juuso Kahlos pelaa uransa ensimmäisen pääkiertueen kisan Itävallassa

Edellissyksyn ET-karsinnoissa finaaliin yltänyt Juuso Kahlos pelaa uransa ensimmäisen pääkiertueen kisan Itävallassa

Suomalaisista Itävallan kilpailussa ovat mukana myös edelliskaudella ( CT-kisa) neljänneksi sijoittunut Oliver Lindell, Roope Kakko, Antti Ahokas, Juuso Kahlos, Janne Kaske sekä Kim Koivu.

Tuloslista

Etsi luettavaa