Hyppää sisältöön

Sami Välimäki tarpoi etuysin liisterissä – Winged Footin viheriöt osoittivat vaarallisuutensa

Sami Välimäki epäonnistui Skotlannin kisan tavoin lauantaina. Sunnuntaina hän pelasi jäätävän hyvän kierroksen

Sami Välimäki on lyönyt hyviä lähestymisiä, mutta putteri on ollut alkukierroksen aikana jääkylmänä.

Sami Välimäki on saanut tänään tulikasteen major-kilpailuihin. Valitettavasti toistaiseksi nokialainen on vain polttanut näppejään Winged Footin West-kentällä.

Valmentaja Timo Karvinen sanoi eilen, että Samin olisi tärkeää saada US Openiin vahva alku ja pelata ensimmäiset viisi reikää pariin.

Vahvaa alkua ei tullut. Sen sijaan Sami pelasi ensimmäiset viisi reikää neljä yli.

Kierroksen puolivälissä Välimäki oli tuloksessa kuusi yli parin tehtyään vielä kaksi bogia lisää. Kympille hän teki parin ja seuraavalle reiälle päivän ensimmäinen birdie. 11 reiän jälkeen Sami on tuloksessa viisi yli ja kentällä olevista kolmanneksi viimeisenä.

Ongelmissa Sami on ollut viheriöillä, sillä hän on hävinnyt puttipelissä muiden pelaajien keskiarvoon nähden alkukierroksen aikana peräti viisi lyöntiä!

Lähestymisissä hän on puolestaan voittanut muita pelaajia kahdella lyönnillä. Hänellä oli ensimmäisen 11 ensimmäiseltä reiältä kahdeksan viheriöosumaa, joten sen pohjalta Samin tulos pitäisi olla ihan jotain muuta kuin viisi yli.

Cut näyttää karkaavan

Yhdysvalloissa kun ollaan, saatavilla on jos jonkinlaista tilastoa eri asioista.

Yksi sellainen on US Openin tulospalvelusta löytyvä tilasto, joka laskee reaaliajassa, mitkä ovat Välimäen mahdollisuus läpäistä cut.

Juuri nyt se näyttää aika epätodennäköiseltä, sillä sivuston mukaan Samilla on 1,1 prosentin mahdollisuus päästä mukaan viikonlopun kierroksille.

Thomas kärjessä

Kaikille Winged Footin kenttä ei ole ollut yhtä hankala kuin Samille. Kisan kärjessä on Justin Thomas, joka 12 reikää pelattuaan neljä alle parin.

Toista sijaa jakaa neljä pelaajaa, joiden joukossa ovat amatööri David Thompson, Harris English, Rory McIlroy ja Patrick Reed, joka äityi pelipäälle tehtyään tuplan viidennelle reiälle.

Kuutosen jälkeen Reed teki ensin birdien ja sen jälkeen holarin, vuoden 2020 US Openin ensimmäisen.

Alle parin tuloksessa on avauskierroksella ollessa vielä vaiheessa seitsemän pelaajaa. Tiger Woodsin tulos yhdeksän reiän jälkeen on par, mikä riittää jaettuun yhdeksänteen sijaan.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana ja suomenkielisellä selostuksella Viaplay ja V Sport -urheilu

Etsi luettavaa