Hyppää sisältöön

Sami Välimäki sortui Etelä-Afrikassa epätasaisuuteen – tuloskortti kovaa vuoristorataa

Sami Välimäen toiveet jatkopaikasta murenivat pelin epätasaisuuteen

Torstain ensimmäisellä yhdeksiköllä (+6) otteen jatkopaikasta menettänyt Välimäki teki kahden päivän aikana riittävän määrän birdejä, mutta toisella kierroksella jatkunut bogeysuma pudotti hänet kauas cut-rajan väärälle puolelle.

Sami Välimäki (77-76,+9) aloitti perjantain aamukierroksensa Leopard Creekin kentällä lupaavasti tehden neljälle ensimmäiselle reiälle kaksi birdietä. 

Kierroksen aikana birdejä kertyi yhteensä neljä. Torstaina hän oli jo tehnyt kaksi birdietä ja yhden eaglen. Tällaisella määrällä parin alituksia (kuusi birdietä, eagle:=-8) selviää varsin hyvällä prosentilla jatkoon kisoissa . 

Peli oli tuloksellisesti kuitenkin kovin vaihtelevaa, 36 reiän aikana Välimäki teki peräti 13 bogeyta ja kaksi tuplaa. Yhteistulos yhdeksän yli jättää hänet selvällä marginaalilla karsiutujien joukkoon.

Vertailun vuoksi, tuloslistan sijalukua 23:s jakavilla pelaajilla (Matthew Jordan, James Morrison)  on Välimäen tavoin kortissaan birdeistä ja eagleista seitsemän ja kahdeksan lyöntiä ”hyvää”, mutta toistakymmentä lyöntiä vähemmän parin ylityksiä.

Kilpailun kärki on iltapäivän pelaajien ollessa vielä alkureiílllä tuloksessa seitsemän alle, cut-rajaan Välimäellä  ero kahdeksan lyöntiä. 

Sami Välimäki on ilmoittautunut myös seuraavalla viikolla pelattavaan European Tourin Mauritiuksen kilpailuun. Perjantainan hän oli seitsemäs varamies.

Alfred Dunhill Championshipin näyttävät suorina lähetyksinä Viasat ja Viaplay.

Perjantain lähetysaika on 12.30-17.30

Tulosseuranta

Etsi luettavaa