Hyppää sisältöön

Sami Välimäki rentoutuu MotoGP-kisoissa ennen finaalipäivää: ”Sain pari bonusbirdietä loppuun”

Sami Välimäki on pelannut viimeiset 11 kierrostaan ET:lla 31 alle parin

Sami Välimäki (70-71-65,-7) oli lauantain kierroksella kolmanneksi paras ja nousi 44 sijaa 16:ksi.

Sami Välimäki ei ujostellut tulokaskaudella Pro Golf Tourilla, eikä hän tee sitä myöskään pääkiertueella. Australian kisan seitsemännen sijan ja Omanin voiton jälkeen hän  sai pelinsä palaset kohdilleen kolmannella kierroksella Qatarissa ladaten tauluun tuloksen 65, kuusi alle.

Edellisenä päivänä viiteen bogiin nousumahdollisuutensa hukannut Välimäki piti korttinsa lauantaina puhtaana ja loisti kierroksen loppuvaiheilla. Birdeistä neljä syntyi kuudella viimeisellä reiällä.

”Hyvää peliä kaikkinensa. Kyllä tällä kentällä avauksilla on merkityksensä, täytyy päästä oikeista kulmista lipuille. Sain 17:lla ja 18:lla hyvät ”bonusbirdiet”. Etenkin 18:s oli sellainen, mainio lähestyminen pitkältä matkalta ja pallo reikään jätti hyvän maun.”

Välimäki on nyt pelannut 11 perättäistä kierrosta 31 alle. Sunnuntain kierrokselle hän ei aseta itselleen mitään paineita. 

”Peli on ollut pidempään kunnossa. Oli todella mukavaa, että tällainen kuuma jakso saatiin esiin jo kauden alkuvaiheille.”

Välimäki suuntasi iltapäivällä Qatarin aikaa caddiensä sekä manageritoimiston edustajan kanssa seuraamaan MotoGP:n MM-sarjaan kuuluvan kisan aika-ajoja.

”Kokemus on minulle ensimmäinen. Ralleja olen ollut katsomassa useamminkin”, hän kertoi.

Lauantaina nousua tuloslistalla tuli reilusti yli 40 sijaa, Välimäki on 16:na viimeisten ryhmien ollessa vielä kentällä.

Sunnuntaina Välimäellä on mahdollisuus paitsi nostaa itsensä kymmenen joukkoon, myös parantaa asemiaan Race to Dubai-listalla sekä maailmanlistaan perustuvassa olympiakarsinnassa.

Tulosseuranta

Viasat ja Viaplay näyttävät Qatar Mastersin suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 11.00-15.30

Etsi luettavaa