Hyppää sisältöön

Sami Välimäki pelaa keskiviikkona ProGolf Tourin voitosta Saksassa

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Tourin päätöskilpailussa tuloksin 67-63 kolmen lyönnin johtoon siirtynyt Sami Välimäki voittaa PGT:n rahalistan, mikäli hän pitää paikkansa kisan kärjessä, eikä listakärki Hurly Long ole 13:tta sijaa korkeammalla tänään päättyvässä kisassa.

Adendorfissa, noin 50 kilometrin päässä Hampurissa pelattavassa kilpailuissa pelattiin tiistaina toinen kierros poikkeuksellisesti viritetyllä kentällä. Kovien sateiden johdosta järjestät olivat lyhentäneet neljä par-nelosta kolmosiksi. Par-luvuksi muodostui 63.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Sami Välimäki (67,-5) hallitsi hienosti uuden tilanteen ja iski lyhennetyllä kentällä tauluun luvut 63,-5. Tuloslistalla lukua 63 verrataan kuitenkin alkuperäiseen pariin, 72, joten Välimäen nimen perässä on yhteistulos  76-63,-14.

Nokialainen johtaa kolmella lyönnillä ja omaa mahdollisuudet historialliseen neljänteen voittoon Tourin päätöskisassa.  ProGolf Tourilla on ennen Välimäkeä ollut kaksi muutakin pelaajaa, jotka ovat voittaneet kolmasti. Toimituksen tiedossa ei kuitenkaan ole neljän tai useamman voiton miehiä.

Välimäellä on mahdollisuus tehdä suomalaista golfihistoriaa myös voittamalla koko kiertueen rahalistalla. Hän on ennen  kisaa neljäntenä listalla. Voittamalla kisan Välimäki ohittaisi varmuudella listan nykyisen kakkosen ja kolmosen.

Kuluvan kauden Tourilla peräti 14 kertaa kymmenen joukkoon sijoittunut 24-vuotias Saksan Hurly Long pitää Välimäen varmuudella takanaan suomalaisen voittaessakin, mikäli hän sijoittuu 12:n ensimmäisen joukkoon.

Jos Välimäki voittaa ja Hurly Long on tuloslistalla 13:s tai heikompi, Välimäki voittaa myös Tourin rahalistan ensimmäisenä suomalaisena.

Long (-9) on ennen päätöspäivää jaetulla seitsemännellä tilalla viisi  lyöntiä Välimäen takana.  Tilanne on johtoa pitävän saksalaisen osalta kuitenkin erittäin haastava, sillä tuloksissa -14–8 on yhteensä 17 pelaajaa, näiden takanakin vielä joukko pelaajia, jotka hamuavat hienolla kierrostuloksella kärkipäähän.

Kisassa on 50 000 euron palkintopotti, josta voittaja kuittaa 7 800 euroa. Välimäen ansiot ovat kolmen 5 000 euron arvoisen ykköstilan avulla 20 600 euroa.

Välimäki lähtee keskiviikkona kärkiryhmässä liikkeelle kello 11.30 Suomen aikaa.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa