Hyppää sisältöön

Sami Välimäki nousi Jon Rahmin ja Sergio Garcian rinnalle – McIlroy, Stenson ja Montgomerie kaukana takana

Yksikään Euroopan nykyisistä supertähdistä ei ole yltänyt voittoon pääkiertueella Sami Välimäkeä nopeammin

Sami Välimäki on ykkösenä vertailussa Euroopan supertähtien kanssa, kun pelaajat listataan European Tourin ensimmäisen voiton ajankohdalla.

Sami Välimäen voitettua European Tourilla pelaamistaan kisoista kuudennen häntä voi perustellusti verrata tämän saavutuksen osalta Euroopan muihin supertähtiin.

Välimäen kanssa tismalleen samaan ovat yltäneet Sergio Garcia ja Jon Rahm.

Garcia voitti uransa kuudennessa ammattilaisena pelaamassaan kisassa Irish Openin 1999. Hän voitti myöhemmin samana vuonna Saksassa ja pelasi syksyllä Ryder Cupissa…

Garcialla oli kuitenkin vuosina 1995–1998 ja vuoden 1999 alussa pelannut ET:lla amatöörinä toistakymmentä kisaa.

Jon Rahm aloitti ammattilaisuransa PGA Tourilla, jolla hän voitti kisan numero 12. ET:lla Rahm aloitti kovimmissa mahdollisissa kisoissa, majoreissa ja WGC:n kilpailuissa, kunnes kuudennella yrittämällä oli paras Ranskan avoimissa kesällä 2017.

Rory McIlroy jää kauas taakse. Ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen hänellä kesti yli 1,5 vuotta yltää ykköseksi Dubaissa alkuvuodesta 2009. Kisa oli pohjoisirlantilaiselle 46. ET:lla, mukaan on laskettu kymmenkunta amatöörinä pelaamaansa kisaa.

Colin Montgomerie voitti  ensimmäisen kerran vasta toisen ammattilaiskautensa loppupuolella 1989 kisassa joka oli ammattilaisena 49:s.

Pohjoismaiden ykköspelaajat Henrik Stenson ja Thomas Björn ovat listan kärkinimiä, mutta jäävät Välimäen taakse.

Stenson voitti tulokaskaudellaan 2000 Englannissa 11. kisansa, Björn ylsi samaan Skotlannissa 1996 kilpailussa numero 23.

Sunnuntaisen saavutuksensa johdosta Sami Välimäki menee siis huipputähdiksi yltäneiden eurooppalaisten kanssa vertailussa upeasti ykköseksi Garcia ja Rahm rinnallaan.

Taistelu olympiapaikoista menee tiukaksi

Ykköstila Oman Openissa toi Välimäelle 24 maailmanlistan pistettä. Hän nousee listan sijalle 155:s oltuaan 372:s. Neljänneksi sijoittunut Mikko Korhonen nousi 14 sijaa  (141:s) ja on paras suomalainen. Kalle Samooja putosi muutaman sijan, hän on 210:s. 

European Tourilla on jäljellä yhdeksän sellaista kisaa johon suomalaiset nykyisillä kategorioillaan pääsevät ennen karsinnan päättymistä. Olympialaisiin otetaan maata kohden kaksi pelaajaa, mikäli he ovat 60:n ensimmäisen joukossa listalla. Korhonen tulee olemaan tuoreimmalla listalla niukasti 50:n paremmalla puolella, Välimäki häntä 2-3 sijaa alempana.

Olympiaranking

GoGolfin Messutarjousten myyntiä on jatkettu messuviikonlopun teknisten ongelmien vuoksi pe 6.3. saakka.

Etsi luettavaa