Hyppää sisältöön

Sami Välimäki nousi golfin maailmanlistalla – jälleen viisi suomalaismiestä 500:n joukossa

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki nousi viidenneksi parhaaksi suomalaismieheksi golfin maailmanlistalla.

Tänä vuonna ammattilaiseksi siirtynyt ja viime sunnuntaina kolmannella Pro Golf Tourin voitollaan Challenge Tour -paikan napannut Sami Välimäki on nousussa myös golfin maailmanlistalla.

Hän noteerauksensa maanantaina julkaistussa tuoreessa rankingissa on 488. Näin Suomella on jälleen viisi miespelaajaa 500 parhaan joukossa. Vuodenvaihteessa Välimäen sijoitus oli päälle tuhannen.

Muut suomalaismiehet ovat Mikko Korhonen (108.), Kalle Samooja (300.), Kim Koivu (315.) ja Tapio Pulkkanen (376.) eli European Tourilla pelaava nelikkomme. Heillä on mahdollisuus kohentaa sijoitustaan tällä viikolla Sveitsissä pelattavassa Omega European Mastersissa. Kaikki neljä pelaajaa ovat viivalla Crans-sur-Sierren kentällä.

Alkukesästä suomalaisista 500 joukkoon mahtui myös keväällä uransa lopettanut Mikko Ilonen, jonka nimi kummittelee nyt listalla sijalla 711. Kuudenneksi paras suomalainen on Janne Kaske, joka kisailee Aasiassa eri kiertueilla. Hänen sijoituksensa on 590:s.

Maailmanlistan kärjessä jatkaa Brooks Koepka, mutta toiseksi nousi FedEx Cupin voiton sunnuntaina ottanut Rory McIlroy. Dustin Johnson on listakolmonen. 

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa