Hyppää sisältöön

Sami Välimäki laitettiin konkarien seuraan Walesissa: ”Putti on taas kovassa terässä”

Sami Välimäen pelit koronatauon jälkeen eivät ole sujuneet toivotulla tavalla.

Sami Välimäki pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Celtic Classicissa Joost Luitenin ja Ross Fisherin kanssa. Ennen kisaa Välimäki harjoitteli kaksi viikkoa Suomessa, jona aikana pallon lentorata käännettiin fadeksi.

Sami Välimäki starttaa tänään klo 14.51 Suomen aikaa  Celtic Classic -kisan avauskierrokselle kovassa seurassa. Hänet on laitettu pelaamaan kahden kokeneen kiertuejyrän Joost Luitenin ja Ross Fisherin kanssa, mikä saattaa tarkoittaa suomalaiselle televisioaikaa.

Englantilainen Fisher on kiertueen kaikkien aikojen rahalistalla sijalla 19. ET-voittoja hänellä on vyöllään viisi. Se on vähän, kun ottaa huomioon, että Fisher on tienannut urallaan liki 20 miljoonaa euroa.

Mielenkiintoinen tilastofakta on se, että 40-vuotias on päätynyt uransa aikana viisi kertaa uusintaan, joista kaikki ovat päätyneet tappioon. 

Fisherillä on kisa-areena Celtic Manor Resortista hyviä muistoja, sillä hän kuului vuonna 2010 Euroopan voittoisaan joukkueeseen Ryder Cupissa.

Hollantilainen Luiten, 34, on voittanut urallaan kuusi European Tourin kisaa. Niistä viimeisin on vuoden 2018 Oman Openin voitto. Kilpailu on sama, jonka Välimäki voitti helmi-maaliskuun vaihteessa, joten siinä ehkä puheenaihetta kaksikolle.

Celtic Classic on Välimäelle debyyttikauden kymmenes kisa. Hän pelasi loistavasti koronataukoon saakka. Kun kilpailut alkoivat heinäkuussa uudestaan, tuloksena on ollut kolme putoamista cutista.

Pari viimeistä viikkoa Välimäki on harjoitellut Suomessa, ja valmentaja Timo Karvinen sanoo hänen olevan hyvässä kunnossa, varsinkin putti.

”Treenasimme yhdessä kolmesti. Lyönnissä keskityttiin kropan kiertoon, kuten pari viime vuotta, ja lentorata käännettiin fadelle, jotta saatiin stabiili lowpoint. Bunkkeri ja putti olivat muut painopisteet. Putti on taas kovassa terässä”, Karvinen sanoi.

Välimäki on ainoa suomalainen, joka on mukana tämänviikkoisessa kilpailussa. Ensi viikolla pelataan samalla kentällä Wales Open. Siihen ovat ilmoittautuneet myös Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viaplayltä ja V sport -kanavalta. Lähetys alkaa torstaina klo 14.

Etsi luettavaa