Hyppää sisältöön

Sami Välimäki karsintafinaalissa: ”Aggressiivisesti alusta saakka”

Sami Välimäki hakee kärkisijoitusta European Tourin karsintafinaalista

Sami Välimäki lähtee loistavista asetelmista uransa ensimmäiseen European Tourin karsintafinaaliin. Paikka Challenge Tourille on jo varma, joten karsintafinaalissa on pelkkää voitettavaa.

21-vuotias Sami Välimäki lähtee jopa suurimpana suomalaistoivona European Tourin karsintafinaaliin. Neljä voittoa Pro Golf Tourilla ovat nostaneet Välimäen maailmanlistalla jo sijalle 393 ja neljänneksi parhaaksi suomalaiseksi listalla. 

Toisessa vaiheessa Sami Välimäki nousi finaaliin komealla viimeisellä kierroksella. Kylmähermoinen suoritus paineen alla antoi varmasti lisää puhtia perjantaina käynnistyvään kuuden kierroksen karsintafinaaliin. 

”Hyvä meininki, maanantaina siirryin Alicantesta tänne Lumineen. Eilen kävin pelaamassa hills kentän. tänään tai huomenna Lakesin. Molemmilla kentillä olen pelannut aikasemmin Nordic Liigaa ja maajoukkueleireillä”, Välimäki kertoo kentistä. 

156 pelaajan joukosta 25 parasta sekä jaetut sijat saavat täyden pelioikeuden European Tourille. Mitä korkeammalla on korttien saajien joukossa, sitä vahvempi kategoria on alkukaudesta. Välimäki puhui ennen karsintoja, että tavoite olisi olla viiden parhaan joukossa. 

Tämänkin johdosta ja tuttujen kenttien myötä Välimäki näkee, että tulosta pitää tulla. Par taitaa olla paperia karsinnoissa. 

”Tottakai on tavoitteena napata vahva kortti. Heti alusta alkaen pitää lähteä pelaamaan agressiivisesti mutta myös fiksusti. Paljon pitää päästä pakkaselle että saa kortin mukaansa”, Sami aprikoi. 

Jos mitataan pelkkiä maailmanlistan sijoituksia kilpailijoista, niin Sami Välimäki on ehdottomasti ennakkosuosikkien joukossa. 

Onnistuessaan kortin saavuttamisessa, tulisi Välimäestä samalla historian nuorin suomalaispelaaja ”täydellä pelioikeudella” European Tourilla. Mikko Ilonen aloitteli uraansa saman ikäisenä, mutta saavutti virallisesti täyden kortin European Tourille vasta vuonna 2002 ollessaan 22-vuotias. 

Lisää ennakoita luvassa European Tourin karsintafinaalista torstaina. Mukana kisassa ovat Välimäen lisäksi Lauri Ruuska, Juuso Kahlos ja Janne Kaske. 

Etsi luettavaa