Hyppää sisältöön

Sami Välimäki: ”Hyvät avaukset antavat mahdollisuuden menestyä”

Sami Välimäki saa pelikavereikseen torstaina kello 01.41 Matthias Schwabin ja Adri Arnausin

Kilpailun toisessa kolmikossa Kasumigaseki Country Clubin kentälle pääsevä Välimäki painottaa vahvan startin merkitystä. Tavoite on taistella kärkisijoista ja voitosta.

Sami Välimäki lähtee uransa ensimmäiselle olympiakisojen kilpailukierrokselle Suomen aikaa kello 01.41 yhdessä Espanjan Adri Arnausin ja Matthias Schwabin kanssa.

”Aikaeroon olen varsin hyvin mielestäni jo tottunut. Toki väliin väsytttää, mutta ihan hyvillä mielin olen siltä osin”
Kolmen harjoituspäivän aikana hän on saanut kentästä ja omasta pelistä hyvän otteen. Oleellinen osio menestykselle on 23-vuotiaan Välimäen pelisuunnitelmassa varsin selvä.

”Tällä kentällä hyvien avausten merkitys on todella suuri. Väyliin on osuttava, karheikot ovat pitkiä. Menestystä Tokion kisoista on tultu hakemaan. Se vaatii heti alusta hyvää scoorausta, jotta viikonloppuna pääsisi taistelemaan kärkisijoista ja voitosta”, Välimäki kertoi keskiviikkona aamupäivänä Suomen aikaa.

”Kisoja en ole ehtinyt täällä muiden lajien osalta seuraamaan. Menevät pitkälti päällekkäin omien treenien ja matkustamisen kanssa.”

Vuonna 2020 Suomen toiseksi parhaaksi urheilijaksi ja ET:n tulokkaaksi valittu nuorukainen on ollut tuloksellisesti vaisu läpi kauden. 
Valmentaja Timo Karvinen kertoi ennen matkalle lähtöä parivaljakon saaneen nimenomaan avauksiin huomattavasti vakautta erityisesti pallon lähtösuunnan osalta.

Kalle Samooja lähtee kierrokselleen 03.36 yhdessä Venezuelan Jhonattan Vegasin ja Belgian Thomas Detryn kanssa.

YLE:n lähetys käynnistyy kello 01.30 ja kestää 10.00 asti. Lähetysaika tulee olemaan sama myös perjantaina ja lauantaina.
Sunnuntain lähetyksen mitta (01.30-10.30) on peräti kymmenen tuntia.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa