Hyppää sisältöön

Sami Välimäki: ”Huono kisa, viikosta ei jäänyt oikein mitään käteen”

Sami Välimäki on nyt liikkeellä US Openissa.

Pitkän menestysjakson jälkeen uran ensimmäisessä majorissa karsiutuminen kahdeksalla lyönnillä pisti suomalaislupauksen hiljaiseksi.

Sami Välimäki joutui kaikkien muiden US Openin osallistujien tavoin melkoiseen mankeliin tuulen yllyttyä Winged Footin kentällä. Yleisön ja kilpailun kannalta keskiarvotuloksen nousu lauantaina lukuun 75,28, yli viisi lyöntiä parin, oli normikisoihin verrattuna piristäväkin poikkeus. 

Tähdille, jotka ovat tottuneeet menestykseen ja kentän hyvään kontrollointiin,  US Open on  henkisesti poikkeuksellisen kova testi.

Taistelua käytiin ja käydään viiikonloppunakin siitä, ketkä selviävät vähimmillä kolhuilla. Winged Foot löi kahden ensimmäisen päivän aikana polvilleen  poikkeuksellisen suuren määrän eturivin taitajia.

Tiger Woods (+10),  Justin Rose (+10), Henrik Stenson (+11),  Phil Mickelson (+13), Sergio Garcia (+14) ja Jordan Spieth (+14) olivat samoilla luvuilla Välimäen (+14) kanssa.

”Huono kisa, löin ja puttasin huonosti. Viikosta ei jäänyt oikeen mitään käteen. Ens kerralla olis hyvä olla vireessä”, kuului Sami Välimäen lyhyt tiedonanto New Yorkissa.

Välimäellä ei ole mitään syytä  pukeutua mustiin. Kaksi tuloksellisesti lähes identtistä kierrosta osoittivat, että US Openissa menestymiseen ei tällä kerralla vielä ollut eväitä.

Sami Välimäelle ja valmentaja Timo Karviselle jäi  kitkerästä lausunnosta poiketen paljonkin käteen ja rakennuspohjaa siihen, millaisia valmiuksia ja taitoja on  kehitettävänä seuraavan stepin ottamiseen ja majoreissa menestymiseen.

US Open, tuloslista

Etsi luettavaa