Hyppää sisältöön

Sami Välimäki on European Tourin mies!

Sami Välimäki ei saanut unelmien alkua European Tourilla

Sami Välimäki, 21, teki historiaa ja nousi nuorimpana suomalaisena historiassa European Tourille. Superlupaus on ottanut jättimäisiä harppauksia viimeisten vuosien aikana, eikä European Tourin kortti yllättänyt oikeastaan ketään

Sami Välimäki on sijoittunut European Tourin juuri päättyneissä karsinnoissa kymmenen parhaan joukkoon jakamaan sijaa kahdeksan. Se varmistaa, että Välimäki skippaa Challenge Tourin kokonaisuudessaan uransa alkuvaiheilla ja pääsee aloittamaan uransa toisen täyden ammattilaiskauden pääkiertuepelaajana. 

Välimäki oli läpi viikon 25 parhaan joukoissa karsintafinaalissa. Kuuden kierroksen finaali piti sisällään neljä loistavaa kierrosta ja kaksi heikompaa suoritusta. Viimeisenä päivänä nokialainen ei saanut koneista parasta irti, mutta teki täysin riittävän suorituksen varmistaen paikkansa karsintafinaalissa korkeaan sijoitukseen! 

Nokialaisen tulokset karsintafinaalissa olivat lopulta 67, 68, 73, 65, 68 ja 72 (-15). 

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Sami Välimäki oli kilpailussa kakkosena. Keskiviikon kuudes kierros ei kuitenkaan tahtonut käynnistyä Välimäen osalta ruusuisesti, vaan ensimmäinen tilastomerkintä oli bogi neljänneltä reiältä. 

Lue lisää Sami Välimäen European Tour -noususta:

Muiden pelaajien takoessa tasaiseen tahtiin birdieitä tippui Välimäen sijoitus pois kärkikolmikosta. Sami sai hyvän vaihteen päälle kuitenkin kierroksen keskivaiheilla tekemällä birdiet väylillä 8 ja 11 nousten kierrostaan tulokseen -1 ja takaisin kakkospaikalle. 

Ongelmia oli kuitenkin vielä edessä, sillä todella vaikean 15:nnen lähestyminen päätyi viheriön vasemmalla puolella olevaan veteen ja tuplan riski astui peliin. Välimäki selvitti homman chippaamalla dropin jälkeen metriin ja tekemällä bogin. 

Väylä 16 toi myös lunta tupaan kolmen putin muodossa. 17:nnellä hän missasi hyvän birdiepaikan. Viimeiselle reiälle lähdettäessä eroa karsintarajaan oli muodostunut jo kolme lyöntiä, mutta jokainen sija voi tunnetusti tuoda pelipaikkoja erityisesti isompiin kisoihin. 

Välimäki hoiti viimeisen reiän komeasti parilla lyötyään lähestymisensä 40 metriin greenista, josta kultaisella lähipelillä hän nosti kolmeen metriin, muttei saanut puttia sisään. Kilpailun voittoon pelasi ylivoimaisesti tanskalainen Benjamin Poke tuloksella -26. 

Sami Välimäki tulee alustavien tietojen mukaan aloittamaan European Tour -uransa jo viikon päästä käynnistyvällä Alfred Dunhill Championshipilla Etelä-Afrikan Leopard Creekilla! 

Janne Kaske pelasi viimeisellä kierroksella tuloksen 70 (-1) nousten jakamaan lopullisessa tuloslistassa sijaa 51. Kyseiselläkin kategorialla pääsee pelaamaan halutessaan pienimpiä European Tourin kisoja. Kaskella on lisäksi täysi Asian Tourin kategoria, jolla hän pääsee mukaan European Tourin ja Asian Tourin yhteiskisoihin. 

GoGolfin sivuille on ilmestymässä illan mittaan useita juttuja liittyen Välimäen upeaan saavutukseen!

Etsi luettavaa