Hyppää sisältöön

Sami Välimäki ET:n karsinnoista: ”Pari sijoitusta viiden joukkoon on tavoitteena”

Andrew "Chubby" Chandler on toiminut Sami Välimäen managerina tammikuusta lähtien.

ProGolf Tourilla loistanut Välimäki ei lähde karsintoihin kumartelemaan. Mahdollisuuksien rajoissa on myös ET:lla pelaaminen villeillä korteilla vielä kauden 2019 aikana.

Sami Välimäki lensi keskiviikkoiltana Hampurista Helsinkiin, josta matka jatkui kotiin Tampereelle.  Saksa oli kaudella 2019 hänelle erittäin hyvä maa. Neljästä ProGolf Tourin voitosta yksi tuli tosin Tsekistä.

”Todella tyytyväinen olen siihen valintaan, että lähdin PGT:lle. Halusin lähteä suuntaan, jossa oppii olemaan myös yksin ja kantamaan itsestään vastuuta.Ilmasto Keski-Euroopassa on huomattavasti parempi  etenkin keväisin kuin Pohjoismaissa. Kentät ovat hyviä, kahdeksan viikon jakso Marokossa alkukaudesta on toki hieman erilainen”, Välimäki ynnäsi.

Välimäen läpimurto ja nousu maailmanlistalla 400:n joukkoon oli jättiyllätys, ainakin kaikille ulkopuolisille.

”Tosi hyvin onnistuin. Olen pelannut ehkä aavistuksen rohkeammin. Itseluottamus on ollut kohdillaan, sitä kautta tulosta syntyy. Lyön hieman pidemmälle kuin aiemmin, kontrolli lyöntipituuksien osalta on parempi.”

Tourin päätöskilpailussa Sami Välimäki nousi tilanteen herraksi toisella kierroksella. Ratkaisevaan päivään hän lähti kolmen lyönnin johdossa.

”Sain vielä päätöspäivänä kaksi birkkua neljään ekaan. Tämän jälkeen oli hyvin helppoa pelata odotellen par-viitosia, joilla tiesin olevani vahva.”

Tourin voittajalla on Pebble Beachin kenttäennätys

Välimäellä oli päättyneellä kaudella ylivoimaisesti eniten voittoja  PGT:lla(4). Martin Kaymer ylsi vuonna 2006 viiteen ykköstilaan 14 kisan pikavisiitillään.

Ansioitunut sankari on myös PGT:n rahalistan voittanut Hurly Long, joka voitti vain kerran, mutta sijoittui yhteensä 14 kertaa kymmenen joukkoon.

”Kyllä hän on kova pelimies. Sekin kertoo paljon, että yliopistopeleissä Hurly teki Pebble Beachin kenttäennätykseksi 61”, Välimäki kehuu enssimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaavaa saksalaista.

Välimäellä on itselläänkin kansainvälisesti tunnetun,  Hamburger Golf Club Falkensteinin kenttäennätys nimissään.

Kunnianhimoinen tavoite European Tourin karsintoihin

Saksasta Tampereelle palattuaan Välimäki aikoo pitää muutaman päivän vapaata golfista.

”Sitten alkaa valmistautuminen karsintoihin. Lähden varmaan viikoksi tai kahdeksi ennen niitä Espanjaan treenaamaan.”

Kysymättä suoranaisesti tavoitteesta nuorukainen livauttaa ilmoille ajatuksen siitä, mitä hän karsintojen toisesta vaiheesta ja finaalista ajatttelee.

”Kaksi sijoitusta viiden ensimmäisen joukkoon on tavoite. Toisesta vaiheesta pääsee jatkoon oletettavasti paljon enemmänkin per kenttä. Finaalissa olisi hyvä olla viiiden sakissa, jotta pelioikeus olisi mahdollisimman vahva”, Sami Välimäki täräyttää visionsa, joka toteutuessaan veisi hänet suoraan European Tourille.

Välimäen managerina toimii Andrew ”Chubby” Chander joka on aikoinaan ollut pitkään vastuussa muun muassa Rory McIlroyn, Darren Clarken ja Lee Westwoodin asioiden hoidosta.

Chandler järjesti Välimäelle villin kortin syyskuussa pelattuun ET:n kisaan Hollantiin.

”Sitä kutsua työstettiin pitkän aikaa, kunnes se varmistui vasta loppumetreillä ennen kisaa. Olihan se hieno , silmiä avannut kokemus, vaikka karsiuduin. Päättyvällä kaudella ET:lla pelataan vielä pienempiä kisoja (Ranskan avoimet, Portugal Masters), joihin on pieni mahdollisuus päästä mukaan villillä kortilla, mutta niiden varaan en mitään laske. Tärkeintä on valmistautua huolella karsintoihin ”, Sami Välimäki muistuttaa itseään.

Etsi luettavaa