Hyppää sisältöön

Sami Välimäki on avannut pelin: ”Tavoitteena on neljä hyvää kierrosta”

Sami Välimäki on nyt liikkeellä US Openissa.

Sami Välimäki lähti hetki sitten pelaamaan uransa ensimmäistä major-turnausta. Näin hän kirjoitti itse tavoitteistaan European Tourin sivuilla.

Sami Välimäki on hetki sitten aloittanut uransa ensimmäisen major-turnauksen US Openin. Sami lähti ykkösen tiiltä matkaan Eddie Pepperellin ja Troy Merrettin kanssa.

Vaikka kyseessä on Välimäen ensimmäinen major-turnaus ja mukana ovat maailman kaikki parhaat pelaajat lajilegenda Tiger Woods mukaan lukien, ei 22-vuotias nokialainen lähde kisaan kumartelemaan kuvia.

Aiemmin Välimäki on kertonut, että lähtee US Openiin pelaamaan voitosta, kuten kaikkia muitakin turnauksia, mutta tänään European Tourin sivuilla julkaistussa pelaajablogissa Välimäki oli ”keventänyt” tavoitettaan, eikä puhunut enää voitosta.

”Tästä pitäisi tulla hyvä viikko ja tavoitteenani on pelata neljä todella hyvää kierrosta. Yritän vain pitää hauskaa ja pelata tasaisen hyvin”, hän kirjoitti.

Tasaisuus Winged Footin West-kentällä onkin kaikki kaikessa – ja se, että unohtaa epäonnistumiset nopeasti ja menee eteenpäin. Näitä oppeja hän haki pari viikkoa sitten Valderramasta, jossa hän sijoittui jaetulle 10. sijalle.

”Valderraman kaltaisen vaikean kentän pelaaminen ennen tätä viikkoa auttoi minua henkisesti valmistautumaan tähän turnaukseen. Ensimmäinen päivä Valderramassa oli todella vaikea, en ollut siihen henkisesti valmis, mutta kaiken sen jälkeen tunnen olevani valmis pelaamaan ensimmäisen majorini”, Välimäki kirjoitti ja jatkoi. ”Ymmärsin, että jos teen yhden virheen, se ei tarkoita sitä, että olen hävinnyt turnauksen. Voin vain jatkaa hymyilyä ja yrittää tehdä vielä birdiejä.”

Kirjoituksessa hän myös paljasti, ettei olisi itsekään uskonut pelaavansa major-turnauksessa näin nopeasti. Alunperin ajatuksena oli yrittää saada paikka US Openissa karsintojen kautta tai päästä PGA Championshipiin maailmanlistan sijoituksen perusteella, mutta koronavirus sekoittio suunnitelmat.

”Kun aloin pelata UK Swingiä, se (US Open) ei ollut edes mielessäni, mutta pelasin kaksi hyvää viikkoa Walesissa ja sain paikan – pääseminen ensimmäiseen majoriini oli iso bonus”, Välimäki kirjoittaa.

Tällä hetkellä Rory McIlroy ja Brandon Wu ovat tuloksessa -2 ja johtavat kisaa. Wu on pelannut yhdeksän ja Rory neljä reikää.

Välimäen kierroksen etenemisestä voi seurata turnauksen tulospalvelusta. Sami on aloittanut kisan hieman heikosti, sillä neljän ensimmäisen reiän jälkeen hän on tuloksessa kolme yli parin.

Suora lähetys kilpailusta suomeksi selostettuna alkaa klo 19 Viaplayllä ja V Sport -urheilussa. Ruutu+ näyttää US Openin englanninkielisellä selostuksella.

Etsi luettavaa