Hyppää sisältöön

Sami Välimäen valmentaja Timo Karvinen: ”Sami menestyy pysyessään kentällä rentona”

Sami Välimäki on pelannut viimeiset 35 reikää 14 alle tekemättä yhtään bogeyta

Sami Välimäki (74-67-64,-11) nousi Oman Openin kärkeen saatuaan kolmantena päivänä puttinsa vireeseen. Karvinen & Välimäki hioivat tätä osa-aluetta ennen kisaa Dubaissa.

Sami Välimäen lyhyt ura  ET:lla on kulkenut varsin satumaisella tavalla. Kahdessa ensimäisessä kisasaan Välimäki karsiutui, tämän jälkeen pelit ovat  päättyneet neljän kierroksen jälkeen sijoituksin 64:s, 51:s ja  seitsemäs.

Meneillään olevassa Oman Openissa Nokia River Golfin edustaja oli 19 reikää pelattuaan kolme yli. Mikään ei viitannut siihen, että Välimäki johtaisi kisaa ennen viimeistä päivää.

Jo perjantaina hän aloitti hyvän kirin tehden loppukierroksella viisi birdietä. Lauantaina bogey jäi tekemättä, birdejä kertyi kahdeksan.

Uransa kuudennessa kisassa hän johtaa ennen päätöspäivää yhdessä viiden muun pelaajan kanssa. Historiallisesti toinen viimeisen ryhmän pelikavereista on Mikko Korhonen, toinen Englannin Callum Shinkwin.

ET:n haastattelussa Välimäki purki tuntemuksensa rauhalliseen tahtiin hyvin ytimekkäästi.

”Löin todella hyviä avauksia missaten vain yhden väylän. Missasin yhden viheriön ja upotin oikein hyviä putteja.”

”Ammattilaisurani ensimmäinen vuosi oli pelillisesti hyvä, voitin neljä kertaa ennen ET:n karsinnan käynnistymistä. Paljon on tapahtunut lyhyessä ajassa, nyt minun täytyy vain jatkaa samaan tyyliin eteenpäin”, Välimäki ynnäili lähihistoriaansa.

Sunnuntain kierrokseen valmistautuminen ei poikkea normaalista.

”Menen illalliselle, sänkyyn, huomenna on taas uusi kierros. Näin on hyvä.”

Leiri Dubaissa antoi pohjan puttivireeseen

Välimäkeä neljä vuotta valmentanut Timo Karvinen seuraa suojattinsa otteita Espanjasta, jossa hän oli suomalaisamatöörejä koutsaamassa maan mestaruuskisoissa.

Suomalaiset ovat kisasta jo pudonneet, Karvinen jäi valmennettavansa Eemil Alajärven kanssa kuitenkin Espanjaan treenaamaan keskiviikkoon asti.

”Olin Samin kanssa edellisviikolla torstaista sunnuntaihin Dubaissa, Jumeirah Estatesissa leirillä. Puttipeli oli erityisesti loopin alla. Valmistimme Samia tähän kolmen kisan sarjaan ( Oman, Qatar, Kenia). Tiesimme, että Omanissa on nopeat viheriöt, jonka takia viheriöiden linjojen luku ja putin vauhdit, kulmat joista pallo tulee reikää kohden olivat pääaiheitamme.”

”Sami on lyönyt palloa hyvin jo pidempään, niinpä meilä oli hyvä rauha keskittyä lähipeliin. Tuntuu tietysti hyvältä, että hän sai kolmantena päivänä runsaasti osumia.”

Karvinen ja Alajärvi muuttivat Välimäen menestyksen johdosta sunnuntain ohjelmaansa.

”Kyllä me katsomme kilpailua paikallista aikaa aamupäivällä ratkaisuun asti.”

Mitä valmentaja pelaajansa otteista erityisesti seuraa ja mitä hän tilanteesta arvelee?

”Kyllä minä seuraan sitä, miltä Samin tekeminen erityisesti henkiseltä puolelta vaikuttaa. Menestyksen avain on mielestäni rentona pysyminen. Kierroksen aikana tapahtuu mieluisia ja epämieluisia asioita. Niihin oikealla tavalla reagoiminen on ratkaisevaa.” 

”Voittotaisto käynnistyy todenteolla vasta toisella puoliskolla kierrosta. Sami on osoittanut osaavansa voittaa. Sunnuntaina oikeanlainen rentous on tärkein ase”, Timo Karvinen ennakoi.

Kärkikolmikko Sami Välimäki-Mikko Korhonen-Callum Shinkwin lähtee kierrokselleen kello 9.25 Suomen aikaa. 

11:lla sijalla oleva Kalle Samooja starttaa 8.52 seuranaan Martin Kaymer ja Adrien Saddier.

Viasat ja Viaplay näyttävät Oman Openin suorana lähetyksenä. 

Tulosseuranta

Etsi luettavaa