Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä vahva startti Karlovy Varyssa – mahdollisuus varmistaa paikka Challenge Tourille

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Kaksi kisaa Saksan Pro Golf Tourilla jo voittanut Sami Välimäki pelasi perjantain avauskierroksella tuloksen 67,-4, jolla hän on ennen kahta viimeistä päivää tuloslistalla neljäntenä.

ProGolf Tour on loppusuorallaan, meneillään olevan Tsekin kisan jälkeen pelataan vain yksi kisa syys-lokakuun vaihteessa. Sami Välimäki on pelannut loistavan, mutta epätasaisen kauden, jonka kruununa ovat kaksi 5 000 euron arvoista voittoa.

Tsekin vanhin kenttä, vuonna 1904 avattu  Karlovy Vary isännöi viikonlopun kisaa. Yksi kolmesta kierroksesta pelataan helpommalla Sokolovin kentällä,  jolla Välimäki kirjautti perjantain tuloksensa 67. Hän jakaa neljättä sijaa yhdessä neljän muun pelaajan kanssa. 

Välimäki on ranking-listalla kuudentena. Viisi parasta saa kortin Challenge Tourille, joten nokialaisella on paljon pelissä kahdessa viimeisessä kilpailussaan.

Hän on pelannut muita kärkimiehiä selvästi vähemmän kisoja, yhteensä 14. Ansioita on kertynyt hieman vajaat 17 000. Rankingin viides ja neljäs pelaaja ovat niukasti Välimäen edellä. Toisen tai molempien ohittaminen, ja takanaan olevien haastajien pitäminen takanaan  ennen viimeistä kisaa vaatisi Tsekissä hyvää sijoitusta.

Mahdollinen ykköstila Karlovy Varyssa puolestaan varmistaisi Sami Välimäelle kortin jo ennen Tourin päätöskisaa.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Pro Golf Tourin pistelistan löydät täältä.

Etsi luettavaa