Hyppää sisältöön

Sami Välimäellä on tänään mahdollisuus lunastaa paikka seuraavaan majoriin: ”Lähden US Openiin jos paikka aukeaa”

Sami Välimäki on osoittanut kylmähermoisuutta useaan otteeseen kilpaillessaan kisan voitosta

Sami Välimäelle saattaa riittää jopa kolmas sija Wales Openissa syyskuun puolivälissä pelattavaan US Openiin. Välimäki starttaa pelinsä kärkikolmikossa kello 12.55.

Suomalaisista vain Mikko Ilonen on osallistunut US Openiin. Hän sai paikkansa 2010 ja 2012 kisoihin Englannissa pidettyjen karsintojen kautta.

Sami Välimäellä on sunnuntaina mahdollisuus lunastaa oma pelioikeutensa Winged Foot Golf Clubilla New Yorkin kupeessa pelattavaan majoriin yhtenä kymmenestä UK Mini Swingin kymnenestä kärkimiehestä.  

Wales Open on karsintajakson viides ja viimeinen kisa. Edellisen viikon kuudes tila samalla Celtic Manorin  kentällä nosti hänet listalla 44:ksi.  Sunnuntaina päättyvässä kisassa kolmantena oleva Välimäki omaa realistisett, erittäin hyvät mahdollisuudet  nousta kymmenen joukkoon ja US Openin osallistujaksi jopa kolmannella sijalla.

Voitto tai kakkostila tuovat paikan sadan prosentin varmuudella. 

Rasmus Højgaard on sijoittunut European Tourilla ensimmäisellä kaudellaan yhden voiton lisäksi toiseksi, kolmanneksi ja kaksi kertaa kuudenneksi.

Rasmus Højgaard on sijoittunut European Tourilla ensimmäisellä kaudellaan yhden voiton lisäksi toiseksi, kolmanneksi ja kaksi kertaa kuudenneksi.

GETTY IMAGES

Kymmenestä jaossa olevasta kutsusta kuusi on jo naulattu. Kaksi kisaa neljästä voittanut Sam Horsfield on listan ylivoimainen ykkönen.  Winged Footin tunnelmaan pääsevät tutustumaan myös muut voittajat Andy Sullivan ja Renato Paratore, kärkipään sijoituksillaan Thomas Detry, Adrian Otaegui, sekä Tanskan 19-vuotias Rasmus Højgaard.

”Kyllä minulla se ajatus on, että US Openiin lähden jos paikka aukeaa”, Välimäki kertoi GoGolfille lauantain kierroksen jälkeen.

Edellisviikon sunnuntaina Välimäki nousi 14:lta sijalta kuudenneksi pelatuaan tulossarjan 71-68-65-66.

Sami Välimäki osaa voittaa

Sami Välimäki on voittanut 15:sta edellisestä kisastaan neljä, ET:n Omanin lisäksi kolme kertaa Pro Golf Tourilla kauden 2019 toisella puoliskolla.

Koko uran ensimmäiset 11 kisaa European Tourilla ovat tuottaneet voiton lisäksi  myös kuudennen ja seitsemännen, sijan sekä nousun maailmanlistalla 150:ksi.

V Sportin ja Viaplayn lähetykset Walesin kisasta käynnistyvät kello 13.30.

Wales Open, tulosseuranta

UK Mini Swing

Etsi luettavaa