Hyppää sisältöön

Sami Santala upeasti kuudes: ”Uran isoimpaan paikkaan uran isoin kierros”

Sami Santala käynnistää uransa toisen Pro Golf Tourin kilpailun tiistaina Marokossa

Sami Santalan päätöskierros uran ensimmäisessä Pro Golf Tourin osakilpailussa lähti räjähtäen liikkeelle ja tuloksena oli loistava sijoitus.

Sami Santala on sijoittunut upeasti kuudenneksi uransa ensimmäisessä Pro Golf Tourin osakilpailussa Marokossa. Hyvinkääläinen pelasi kolme kierrosta tulokseen yhdeksän alle parin (65-73-65) jääden kärjestä viiden lyönnin päähän.

”Ihan loistava kierros. Heti kakkosväylällä löin aivan kiinni lippuun ja sillon tiesin, että tänään mennään”, Santala sanoi.

”Tein birkut etuysillä väylille 3, 5, 6 ja 8. Siihen vielä kruunuksi putosi kuusimetrinen 10. vylällä. 12. reiälle tein bogeyn, mutta heti perään 14. ja 15. reiän löin aivan kiinni reikään”, hän jatkoi.

Lopussa Santalalla oli ainesta vielä parempaan, mutta 16. reiällä birdie-putti ja 17. reiällä par-putti kierähti reiästä. Kierroksen hän päätti pariin.

”Viimeisellä reiällä, kun laitoin viiteen metriin, pääsi ensimmäisen kerran hymy kasvoille”, Santala myönsi.

Hyvigolfia edustavan 22-vuotiaan pelurin loistavaa sijoitusta voi pitää yllätyksenä, sillä vielä viime vuonna hän tahkosi Finnish Touria vaatimattomin tuloksin. Paras sijoitus kotimaan kiertueella oli 17. Kiertueen rankingissa hän oli 75:s.

Syksyllä hän kuitenkin löysi peliinsä uuden vaihteen ja karsi itselleen paikan Keski-Euroopan satelliittikiertueelle. Ja nyt ensimmäisessä kisassa selvästi Finnish Touria korkeatasoisemmalla kiertueella tuli heti tulosta. Mies oli syystäkin tyytyväinen.

”Uran isoimpaan paikkaan uran isoin kierros. Minä vissiin vähän tykkään näistä tilanteista”, hän hehkutti.

Samia valmentaa hänen isänsä Tapio Santala. Eilisen kierroksen jälkeen hän kertoi, että kaksikko on tehnyt kärsivällisesti töitä, eikä pikavoittoja ole haettu. 

”Olemme tehneet Tapsan (isä Tapio Santala) kanssa pitkään töitä sen eteen, että pelaisin parasta mahdollista golfia silloin, kun alan pelaamaan ammatikseen, ja nyt ne hyvät asiat, mitä olemme työstäneet, alkaa olemaan siinä kunnossa, että tulostakin alkaa syntyä”, Santala kertoi eilen.

Mutta mitä miehellä on ohjelmassa seuraavaksi?

”Nyt nautitaan tämä päivä ja huominen tästä onnistumisesta. Tiistaina alkaa täällä toinen kisa, jossa vedetään samat kentät toisin päin eli kaksi kertaa Casa Green ja Palmeraie.”

Ainakin tämänviikoisen kisan perusteella Palmeraie sopi Santalalle paremmin, sillä hän pelasi sen kaksi kertaa tulokseen 66 (-5). Casa Greenin hän pelasi eilen 73 lyönnillä (+1).

”Sen jälkeen kevät jatkuu Espanjassa treenaten viikon verran, minkä jälkeen hypätään taas tänne Marokkoon seuraaviin kisoihin”, Santala päätti.

Kisan voitti Saksan Thomas Rosenmüller tuloksella -14. Kiertueen viisi parasta pelaajaa nousee ensi kaudeksi Challenge Tourille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa