Hyppää sisältöön

Sami Santala menetti hieman asemiaan, mutta tähtää top 10:iin: ”Todella hyvää taistelua”

Sami Santala on aloittanut uransa Pro Golf Tourilla yllättävän hyvin.

Sami Santala on rakentanut Tapio-isänsä kanssa kärsivällisesti peliä. Uran ensimmäisessä Pro Golf Tourin kilpailussa otteet ovat olleet lupauksia herättäviä.

Sami Santala lähtee päätöspäivään jaetulta 18. sijalta uransa ensimmäisessä Pro Golf Tourin kisassa. Santalan tulos on kahden kierroksen jälkeen -4 (66-73) ja kärkeen hänellä on kuusi lyöntiä kirittävää.

Marokossa, Casablancassa pelattavaan kisaan pääsi mukaan 168 pelaajaa, joten kisa pelataan kahdella eri kentällä: Palmeraiella ja Casa Greenillä. Tänään Santalalla oli vuorossa kentistä vaikeampi eli Palmeraie.

”Tuon puolen griinit ovat todella haastavat ja siihen vielä todella kireät lipunpaikat, niin ei paljon birdieillä juhlittu”, Santala viestitti Marokosta.

Eilen Hyvigolfia edustava ammattilainen iski kuusi birdieä ja yhden bogeyn. Tänään saldo oli kirjavampi: neljä birdieä, kolme bogeya ja yksi tupla, joka tuli harmittavasti Santalan tämän päivän päätösreiälle eli yhdeksikölle.

”Todella hyvää taistelua vähän huonollakin lyömisellä ja valitettavasti viimeisellä löin avauksen griinibunkkeriin eguksi (uponnut pallo), ja siitä ei ollut muuta tehtävissä kuin vetää vähän happea ja ottaa tässä tapauksessa tupla vastaan!”

Päätöskierrokselle Santala lähtee parantamaan sijoitustaan. Kärkikymmenikköön eroa on vain lyönti.

”Hieno kisa kuitenkin menossa ja huomenna pääsemme pelaamaan tätä parempaa kenttää näistä kahdesta, niin tavoite on napata se top 10 heti ensimmäisessä kisassa”, Santala kertoi.

”Palmeraie on todella hieno kokonaisuus, jossa on todella paljon tilaa tiiltä, mutta kuitenkin väyläosumat ovat arvossaan ja pallo pyörii griineillä aivan virheettömästi!”

Santalan uran toistaiseksi paras saavutus on alle 21-vuotiaiden reikäpelin SM-kulta, jonka hän nappasi vuonna 2018. Ammattilaiseksi hän siirtyi saman vuoden syksyllä osallistuttuaan ensimmäisen kerran European Tourin karsintoihin.

Viime vuonna Santala pelasi enimmäkseen Finnish Tourilla, jossa paras sijoitus oli kauden päätöskisassa tullut 17. sija. Tämän kauden loistavan aloituksen hän näkee tulleen pitkäjänteisen ja suunnitelmallisen työnteon seurauksena.

”Olemme tehneet Tapsan (isä Tapio Santala) kanssa pitkään töitä sen eteen, että pelaisin parasta mahdollista golfia sillon, kun alan pelaamaan ammatikseen, ja nyt ne hyvät asiat, mitä olemme työstäneet, alkaa olemaan siinä kunnossa, että tulostakin alkaa syntyä”, Santala näkee.

Maajoukkueessa Santala, 22, ei ole koskaan pelannut, minkä vuoksi hänellä ei ole yhtä paljon kansainvälistä kisakokemusta kuin monella kilpakumppanillaan.

”Vielä on paljon opittavaa eri olosuhteista ja viheriön lukemisesta juuri sen takia kun en ole päässyt kiertämään amatöörinä niin paljon maailmaa ja kenttiä kuin olisin halunnut, mutta se perustekeminen on nyt noussut viimein sille tasolle, että pystyy pelaamaan kilpailuissakin vahvaa golfia”, hän sanoo.

Alex Hietalan kisa jäi valitettavasti kahden kierroksen mittaiseksi. Eilen hän pelasi pariin, mutta tänään lunta tuli tupaan viiden lyönnin edestä ja yhteistulokseksi muodostui +5 (71-77).

Pro Golf Tour on satelliittikiertue, josta viisi parasta pelaajaa nousee kauden päätteeksi Challenge Tourille.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa