Hyppää sisältöön

Sam Walker voitti Vierumäellä – Tai no… Vierumäki voitti

Sam Walker oli pelaajan nimi, joka kruunattiin Vierumäen CT:n voittajaksi. Nimi ei sinäänsä sano monelle juuri mitään, eikä sen tarvitsekaan. Positiivinen voittaja suomalaisittain oli kuitenkin Vierumäki ja sen järjestäjätiimi, jotka selättivät alkukesän haasteet järjestäen loistavan Challenge Tourin tapahtuman pelaajille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle.

Kun kello löi aamulla 9.10 Vierumäellä, oli katsojien meri vallannut ykköstiin. Tapio Pulkkanen, Peter Erofejeff ja englantilainen pelaaja aloittivat neljännen kierroksensa. Ryhmän kolmannen pelaajan lyönneille toki taputettiin, mutta eipä ketään juurikaan kiinnostanut, kuka hän oli tai mitä hän kentällä teki. Suomalaiset tulivat katsomaan suomalaisia. Sitä Vierumäellä haluttiin nähdä – hyvää suomalaista golfia. Nähtiin paljonkin, mutta menestystä ei nähty.

Suomalaisten menestys Vierumäen Challenge Tourin kisassa oli varmasti monella mittarilla surkeinta, mitä se on kotimaisen Challenge Tourin kotikisahistoriassa koskaan ollut. Paras suomalainen Teemu Bakker mahtui niukasti 30 parhaan joukkoon. Sijoituksia keskikastiin oli muutamia. Parhaat pelaajamme olivat sijoilla ”ynnä muut”. Olemmeko me näin surkeita?

Griinit saatiin hyvään kuntoon

Monelta Ilonen lähtee olympialaisissa oli tavallaan hyvin relevantti kysymys Vierumäellä. Mitä Roope Kakko teki ykkösellä tuntui kiinnostavan harvinaisen paljon myös omia pelaajiamme ja Vierumäellä olleita golfin ystäviä.

Roope teki birdien. Ilonen taistelee mitalista. Vierumäeltä ei uutta raportoitavaa. Ovatko greenit kunnossa? Kyllä ne olivat. Vierumäellä oltiin tehty kaikki viimeisen päälle, että Challenge Tourin tapahtuma saatiin kunnialla saatettua alusta loppuun. Olin itse yksi niistä, joka kesäkuun lopussa kysyi, että voidaanko kisaa siirtää toiselle kentälle. En uskonut, että kenttää saadaan mitenkään pelattavaan kuntoon.

Vierumäki teki sen. Vähän sama kuin Mikko Ilonen olisi tänään kääntänyt olympialaiset mitaliksi. Ei se ollut todennäköistä, mutta Vierumäen henkilökunta Jan Ruohon johdolla taisteli homman kotiin, sai ruohon kasvamaan ja otti kisan hartioilleen. Kun pelaajat kehuivat kisan jälkeen kenttää ”yhdeksi parhaista koko kaudella” oli varmasti vapauttavaa kuultavaa Ruoholle ja muulle kisaorganisaatiolle.

Suomalaiset pelaajat eivät yltäneet samanlaisiin supersankarin suorituksiin kuin kentänhoitajat. Ei lähellekään. Yksittäisiä hyviä kierroksia nähtiin monelta, mutta rutiini, taito tai joku muu ei riittänyt viemään yhtään suomalaista voittokamppailuun. Olemmeko tällä hetkellä vähän turhan kaukana menestyksestä CT -tasolla? Tulosten puolesta olemme. Tapio Pulkkanen kiteytti asian melko kauniisti. (Kommentti kuultavissa Pulkkasen haastattelusta GoGolfin facebookissa)

Teemu Bakker oli suurin suomalainen onnistuja. Teemu on viettänyt elämästään suuren ajan muun muassa Hollannissa. Teemu tuntui saaneen paljon viikosta irti.

”Kyllä neljän kierroksen pelaaminen on jo itsessään kivaa, mutta ennen kaikkea kotiyleisön edessä. Ei välttämättä sijoitus ollut edes tärkein asia tällä viikolla, mutta sain paljon uskoa ja energiaa omaan tekemiseen. Uskon, että tästä tulee hyvä loppukausi monelle suomalaiselle. Kisa oli upeasti järjestetty ja olemme kaikki pelaajat tosi kiitollisia Vierumäelle siitä”, Bakker lausui kisan jälkeen.

Kisan voitti lopulta pari tuntia suomalaisten lopettamisen jälkeen kokenut englantilainen Sam Walker. Toiseksi sijoittuivat Ranskan Julien Guerrier ja Romain Langasque yhdessä Darius Van Drielin ja Scott Henryn kanssa. Voittotulos oli -15, kahdeksan lyöntiä parempi kuin Bakkerin tulos. Viimeisenä päivänä Dylan Fritelli (Toni Hakulan entinen koulukaveri) pelasi tuloksen 63 (-9). Se olisi ollut kenttäennätys ilman siirtosääntöä.

Suomalaismenestyksen kannalta kisa oli fiasko. Kisajärjestelyiden kannalta loistosuoritus. Golfliitto voisi pohtia tulevaisuudessa kriisikokousta pelaajakehityksen suhteen. Mihin eurot kannattaisi sijoittaa, että oikeasti tosissaan golfin ottavilla lupauksilla olisi sileämpi polku kohti menestystä. Edes Challenge Tourilla.

Etsi luettavaa