Hyppää sisältöön

Sam Burns antoi shokkihoitoa Scottie Schefflerille viheriöllä – täydellinen tyrmäys uusinnassa

Sam Burns sai valtavan dollaripinon lisäksi palkinnoksi vuoden 1979 mallia olevan Firebird-auton. KUVA: GETTY IMAGES

Kaksi tuntia ennen kisaa johtanutta Scheffleria sunnuntain kierroksensa loppuun pelannut Burns antoi maailmanlistan ykköselle ratkaisevan iskun uusinnassa, jossa hän napasi pitkän putin upotuksella Charles Schwab Challengen voiton itselleen.

Teksasin Forth Worthissa Colonial Country Clubilla pelattiin sunnnuntaina loppuun PGA Tourin kisa, jossa pöytä oli sunnuntaina katettu kahden lyönnin johtoon kivunneelle Scottie Schefflerille.

Viidettä voittoaan kuluvalla kaudella metsästänyt teksasilainen oli rakentanut ykköstilansa lähes virheettömällä scooraamisellaan. Tuloskortissa oli vain yksi bogey ennnen sunnuntaita.

Päätöskierrokselle seitsemän lyönnin takaa lähtenyt Sam Burns oli hurjassa iskussa etenkin viheriöillä. Hän teki seitsemän birdietä, ja selvisi Schefflerin tavoin kahdella bogeylla.

Kierrostulos 65,-5 oli tarvittavat seitsemän lyöntiä parempi kuin ilman birdejä jääneen Schefflerin 72,+2.

Strokes Gained -tilasto putin osalta antaa vastauksen pelin kääntymiseen.

Burns (+4,1) voitti 18 reiän aikana Scheffleria (-2,1) putteri kädessään yli kuusi lyöntiä.

Sanonta puttivire tulee ja menee, osui Burnsin osalta kohdilleen. Kolmen ensimmäisen päivän aikana hänen puttinsa oli kahdesti miinuksella.

Sunnuntaina kolahteli aiempien päivienkin edestä.

Täydellinen tyrmäys

Uusintaa ehdittiin pelata kentän viimeisellä reiällä vain seitsemän lyöntiä ennen ratkaisua. Par-nelosella Burnsilla oli birdie-putissaan matkaa 11,4 metriä, Schefflerilla 30 sentttiä vähemmän.

Burns oli niukasti viheriön ullkopuolella, eikä alamäki ja kaartuma itsestä pois oikealle helpottanut tilannetta.

Pallo kuitenkin upposi, jättäen Schefflerin selkä seinää vasten.

Maailmanlistan ykkönen ei onnistunut, näin Burns pääsi juhlimaan voittoaan kukistettuaan läheisen ystävänsä.

”Olen onnellinen, mutta hämilläni. Henkisesti olin valmistautunut pitkäänkin uusintaan. En tiedä, kuinka olisin siitä fyysisesti selvinnyt”, Burns myönsi voiton ratkettua.

Neljästä ykköstilastaan kaksi on tullut uusinnassa. Majoreissa Burns ei ole toistaiseksi jujua menestyksekseen löytänyt. Kahdeksassa kisassa paras sijoitus on 20.

Colonial Country Clubilla loistavan menestyssaldon omaava Jordan Spieth oli yhdessä Mito Pereiran ja Patrick Reedin kanssa seitsemäs neljä lyöntiä kärkiparille hävinneenä.

Viktor Hovland on loistavan talvikauden jälkeen kulkenut pienessä vastaisessa. Viidessä viimeisessä kisassa paraskin sijoitus on 18. Viikonlopun kisassa sijaluku oli 21.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa