Hyppää sisältöön

Salmisen vellokset mahtivedossa torstaina

Tuomas Salminen sijoittui vuosi sitten SM-kilpailuissa toiseksi.

Tuomas Salminen ei meinaa hevillä luovuttaa rankingin ykköstilaansa Audi Finnish Tourilla. Salminen pelasi kiertuefinaalin avauspäivän upeasti seitsemän alle parin.

Pelin henki on seuraava. Tuomas Salminen varmistaa finaalikisan ykkös- tai kakkostilallaan Audi Finnish Tourin voittoon kaudella 2016. Huonompikin sijoitus riittää, mikäli pahimmat uhkaajat eivät kerää noin sataa pistettä enempää kuin Salminen.

Avauspäivän perusteella näyttää siltä, että Salminen ei aio jättää mitään sattuman varaan, sillä hän latoi Vuosaaressa tauluun päivän parhaan tuloksen: 65 lyöntiä eli 7 alle parin. Suur-Helsingin Golfia edustava Salminen selvisi kierroksestaan puhtain paperein, eli hän ei tehnyt yhtää bogia tai sitä huonompaa.

Salmisen veljekset ovat tällä viikolla kovassa iskussa, sillä Tuomaksen isoveli Mikael Salminen johtaa Euroopan Tourin ensimmäisen vaiheen karsintakilpailua Saksassa ennen päätöskierrosta.

Tuleeko myös kauden ensimmäinen voitto?

Vuosaaressa Salmisella on myös mahdollisuus korjata se kauneusvirhe, ettei hänellä ole tältä kaudelta yhtään ykköstilaa. Hänen rankingin ykkössijansa on tullut tasaisten esitysten ansiosta, sillä hän on osallistunut tähän mennessä seitsemään kisaan, joissa on jaettu ranking-pisteitä, ja sijoittunut joka kerta kymmenen parhaan joukkoon.

Salmisen ohella bogittoman kierroksen pelasi myös Katinkulta Golfin Matti Meriläinen, joka on Kalle Samoojan tapaan kaksi lyöntiä Salmista perässä. Turkulaisen Samoojan ainoa kauneusvirhe tänään tuli päätösreiällä, johon hän teki bogin.

Salmisen pahimmat uhkaajat rankingissa ovat Peter Puhakka ja Peter Erofejeff. Puhakka selvitti avauskierroksen tulokseen 70, ja Erofejeff käytti kierrokseensa 71 lyöntiä.

Kilpailun avauskierros on vielä hieman kesken, mutta kärjen sijoitus ei todennäköisesti tule muuttumaan enää tämän päivän aikana. Kolmipäiväinen kisa jatkuu huomenna Vuosaaressa. Yleisöllä on kisaan vapaa pääsy.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa