Hyppää sisältöön

Sade vesitti tulostasoa Finnish Tourilla

Juhana Kukkonen voitti Oulun Golfkerhon mestaruuden hyvällä tuloksella.

Audi Finnish Tourilla pelatataan kauden neljättä osakilpailua Peuramaalla. Miesten johtavat Peter Puhakka, Ossi Mikkola ja Juhana Kukkone. Naisissa Hannele Mikkola ja Emilia Tukiainen jakavat kärkipaikan.

Kova sade ja tuuli pitivät tulostason kurissa Audi Finnish Tourilla. Kärkipaikkaa jakava kolmen pelaajan ryhmä Peter Puhakka, Ossi Mikkola ja Juhana Kukkonen pelasi tuloksen kaksi alle parin. Torstaina iltapäivän lähtijät hyötyivät lähtöajastaan, sillä aamulla satoi kovempaa.

”Meillä taisi käydä vähän tuuri kelin kanssa. Alussa satoi todella paljon, mutta kierroksen keskivaiheilla sade taukosi. Lopussa tuli taas vettä. Oli jopa vähän kuuma pelata, sellainen tunkkainen keli”, Kukkonen kommentoi säätä.

Kukkonen on esittänyt tällä kaudella hyviä otteita ja on ollut tuttu näky FT:n kärkipäässä. Kukkonen odottaa itseltään kuitenkin vielä parempia suorituksia.

”Olin Espanjassa viisi kuukautta ja sen jälkeen peli on sujunut. Mutta vielä odotellaan ihan niitä huippukierroksia, 6-7 alle parin. Mutta kyllä ne sieltä vielä tulevat”, Kukkonen sanoi.

Peter Puhakka (-2) pelasi aamupäivällä, jolloin satoi kovaa.  ”Kierroksen ajatuksena oli sietäminen. Kierros oli selviytymistä. Yhtään väylää en enää pelaisi. Kaikki birdiet tulostaululla ovat bonusta. Onneksi sain hyvän startin kierrokselle, ja sen avulla jaksoin painaa”, Puhakka sanoi.

”Vaikka satoi, kenttä oli siitä huolimatta ihan täydellisessä kunnossa. Aina kun putti tuntui hyvältä, se oli metrin pitkä. Eli greenit olivat todella nopeat kelistä huolimatta”, Puhakka totesi.

”Takaysillä kaikki kamat märkinä”

Naisten kisa on tasainen, sillä viisi naista on yhden lyönnin sisällä toisitaan. Hannele Mikkola ja Emilia Tukiainen johtavat tuloksella +5, ja heitä jahtaavat Tiia KoivistoEllinoora Moisio ja Jenna Mäihäniemi.

Mikkola myönsi kierroksen olleen melkoista taistelua. ”Alkuun keli ei haitannut, mutta kyllä tuossa takaysillä alkoivat olla kaikki kamat märkinä”, Mikkola kommentoi.

Mikkola pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää viisi yli parin, mutta jälkimmäisen puoliskon hän taisteli pariin.

”Minulla oli hyvä pelisuunnitelma tehtynä ennen kisaa, ja sitä kautta oli hyvä fiilis lähteä kisaan. Siitä huolimatta kierroksen alku oli kyllä todella vaikea, kun tein pari tuplabogeya siellä. Ja muutenkin lyönti oli aika hukassa. Mutta takaysillä sain sitten kasattua pelini. Tuli hyviä lyöntejä, ja sain sitä myötä ajatuksen ja pelin kasaan”, Sarfvik Golfklubia edustava Mikkola sanoi.

Avauspäivän tulokset.

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 8.00.

Etsi luettavaa