Hyppää sisältöön

Saako Mr.59 birdieputket auki myös Challenge Tourin kisassa?

Oliver Lindell jakaa kolmatta sijaa Itävallan Challenge Tour -kisassa.

Oliver Lindellilla on mielenkiintoinen tilanne Ranskassa. Peli-ilo on korkealla kuten odotukset ja harjoituksissa lahjakkuudella ei ole koskaan ollut yhtä birdie-rikas jakso taustalla. Miten harjoitusten mahtavat otteet saa siirrettyä tärkeään kisatilanteeseen?

Oliver Lindell käyttää vuoden viimeisen kutsunsa Challenge Tourille tällä viikolla. Hassu sattuma oli se, että eilen olisi varmistunut mahtuminen mukaan myös ilman kutsua, mutta päätös oli tehtävä jo lauantaina joten kutsu meni käyttöön. 

Lindell pääsee kilpailemaan kentälle, jossa hän oli toissa vuonna neljäs. Se on edelleen hänen CT-uransa paras sijoitus. Taustalla on viiden päivän sisään kaksi kotikentällä pelattua viisysiä, joten mailojen pitäisi olla lämpimänä. 

”Ne pitää kuitenkin unohtaa, sillä ne oli kotikentällä keltaisilta pelattuja tuloksia. Tietenkin niistä saa itseluottamusta ja se pitää osata kantaa mukaan kilpailuun”, Lindel kertoo. 

Tavoite ei ole pelata viisysejä kisoissa, vaan pelata ehjä ja tasainen kilpailu. Sijoitus top-kymppiin olisi mahtava asia. 

”Sillä saisi taas seuraavaan kisaan paikan, joten siitä on lähdettävä. Tällä kentällä lyödään paljon rautaa tiiltä ja pääsee lähestymään lyhyillä raudoilla ja wedgeilla. Ne ovat tietenkin olleet aika kuumana viime aikoina, joten pitäisi päästä vahvuuksilla pelaamaan. Myös draivi lähtee tosi hyvin tällä hetkellä, mutta niitä ei tule lyötyä kuin muutama”, Oliver kertoo. 

Kisassa ovat mukana myös Antti Ahokas ja Roope Kakko. Ahokas oli ainoa, joka ei käyttänyt kutsua kisaan, vaan uskalsi luottaa omaan kategoriaansa. Myös Roope olisi päässyt mukaan lopulta kategoriallaan. 

Rankingissa Roope ja Lindell ovat peräkkäin sijoilla 48 ja 49. Top-10 sijoitukset toisivat paitsi pisteitä, mutta myös pelipaikkoja. Antti Ahokkaan edellinen jatkoonpääsy CT:llä on toukokuun lopulta. Noin 95% Antin kauden CT-tienisteistä on tullut kauden toisen kilpailun jaetusta kakkossijasta, josta Ahokas tienasi 13 200€. 

Etsi luettavaa