Hyppää sisältöön

Säkkipillit soivat ja maskotti löi tahtia, kun Henrik Stenson vihki käyttöön suunnittelemansa golfkentän

Henrik Stenson on toinen Öster by Stenson -kentän suunnittelijoista.

Henrik Stenson vihki sunnuntaina käyttöön Österåkers Golf Clubin Öster by Stenson -kentän. Kuten nimikin kertoo, Stenson on toinen kentän suunnittelijoista.

Henrik Stenson on tehnyt uuden aluevaltauksen, golfkenttäarkkitehtuurin. Stensonin yhdessä Christian Lundinin kanssa suunnittelema Österåkers Golf Club avattiin virallisesti sunnuntaina.

Stenson pääsi leikkaamaan nauhan ja kiertämään yhdeksän reikää yhdessä Richard S. JohnsoninCamilla Lennarthin ja Dani Holmqvistin kanssa.

Avajaiset olivat melkoinen spektaakkeli, sillä Stensonin saatteli ykkösen tiille säkkipilliyhtyen säestäessä ja maskotin lyödessä tahtia vieressä. Stenson myös järjesti klubin jäsenille klinikan rangella.

Österåkers Golfklubb on ollut avoinna elokuusta ja lähtien ja siellä on ehditty jo pelata seuranmestaruuskilpailut, mutta Stensonille kierros kentällä oli ensimmäinen.

”Olen odottanut jännittyneenä, että pääsen näkemään kentän valmiina. Tunne on luonnollisesti erityinen. Tämä on minulle suuri päivä”, Stenson sanoi Svensk Golfille.

Kentän nimi on Öster by Stenson. Pohjoismaiden toistaiseksi ainoa major-voittaja kertoi, että nimen on valinnut kenttä.

”Jätimme nimen valitsemisen heille, töitä voi ihan hyvin vähän jatkaa”, Stenson sanoi.

Hän kertoi hakeneensa kentälle inspiraatiota esimerkiksi sellaisista kentistä kuin TPC Sawgrass ja Le Golf National, joten kyseessä on amerikkalaistyyppinen puistokenttä, jossa on ruotsalaiskentälle epätyypillisesti kosolti vesiesteitä.

Svensk Golfin haastattelussa Stenson kuitenkin korosti, että vaikka kentällä on myös haasteita, he ovat pyrkineet suunnittelemaan yhdessä Christian Lundinin kanssa kentästä sopivan myös vähemmän pelanneille.

Kenttä sijaitsee Tukholman pohjoispuolella. Österåker Golfklubb on perustettu vuonna 1988, ja entuudestaan siellä sijaitsee Västerled-kenttä, joka mahtuu Ruotsin 50 parhaan kentän joukkoon.

Stensonin suunnittelema kenttä on vanhaa kenttä huomattavasti parempi –  ainakin jos paremmuuttaa mittaa green feen hinnalla. Kun vanhan kentän green fee on 550 kruunua, niin uudella kentällä pelaamisesta joutuu pulittamaan 1 500 kruunua.

Ruotsalainen TeeParty-golfvlogi vieraili kentällä elokuussa, ja tältä siellä näyttää:

Olisitko kiinnostunut käymään pelaamassa kentän?

Etsi luettavaa