Hyppää sisältöön

Sääntömuutos, josta tohelo kiittää

Liikkuiko pallo merkatessa? Jatkossa pallon saa siirtää rangaistuksetta takaisin

Golfiin on tulossa uusi paikallissääntö, jossa vahingossa viheriöllä liikkuvasta pallosta ei enää rangaistaisi.

Onko sinulle joskus käynyt niin, että pallo liikkuu viheriöllä vahingossa esimerkiksi potkun tai tahattoman mailan liikkeen seurauksena? Vahingosta on tähän asti rangaistu yhdellä rankkarilla, mikäli pallon on siirtänyt takaisin paikkaan, jossa se ennen liikkumistaan sijaitsi.

Tähän on tulossa muutos, sillä golfin kattojärjestöt USGA ja R&A ottavat käyttöön uuden paikallissäännön, joka kumoaisi yllä mainitun sääntökohdan. Sen mukaan pelaajaa ei enää rangaistaisi, mikäli hänen pallonsa liikkuu vahingossa ja kenttä on ottanut järjestöjen suosituksen käyttöönsä.

USGA ja R&A vastaavat golfin säännöistä ja tekevät päivityksiä sääntöihin neljän vuoden välein. Seuraavan kerran uudet säännöt julkaistaan vasta vuonna 2020, joten paikallissäännön avulla sääntömuutos saadaan tarvittaessa käyttöön jo aiemmin.

USGA ja R&A ottavat paikallissäännöt käyttöön kaikissa virallisissa kilpailuissaan. Lisäksi sen aikovat ottaa käyttöön myös suuret ammattilaiskiertueet, kuten PGA Tour, European Tour ja LPGA Tour.

Uusi paikallissääntösuositus astuu voimaan 1.1.2017.

 

Etsi luettavaa