Hyppää sisältöön

Ryder Cupin tunnelma nousee, kilpailuvietti näkyy kommenteissa

Amerikan joukkueen kapteeni Davis Love III kuvaili viime viikon haastattelussa joukkuettaan ”yhdeksi kaikkien aikojen parhaista”. Samalla PGA Tourin kommentaattorina toimiva Johnny Miller arvioi Euroopan joukkueen olevan huonoin vuosiin.

Näihin Davis Love III:n kommentteihin Euroopan joukkueen pelaajat tarttuivat innolla. Amerikan joukkueelta olisi voinut odottaa hieman nöyrempää lähestymistapaa hävittyään kolme peräkkäistä ottelua ja kahdeksan viimeisestä kymmenestä. 

Rory McIlroy kertoi kommenttien motivoivan Euroopan pelaajia entisestään. 

”Kyllä se motivoi, kun on vastassa yksi kaikkien aikojen kovimmista joukkueista”, McIlroy sanoi pieni virne kasvoillaan.

Sergio Garcia puolestaan kommentoi, että ”Ryder Cupia ei voiteta puheilla, vaan golfkentällä.”

Lee Westwood lisäsi Davis Love III kommenttiin: ”Ei paineita pojat.”

Kapteeni Darren Clarke huomautti tiistain haastattelussa, että Euroopan joukkueesta löytyy Masters Tournamentin, Open Championshipin, olympialaisten ja FedEx Cupin voittaja.

Tiistaina Love tarkensi, että sitaati irrotettiin asiayhteydestä. Kommentin oli tarkoitus kuvailla sitä, miten hän puhuu joukkueelle ennen otteluita luodakseen pelaajiin itseluottamusta ja joukkueelle hyvää moraalia. 

Davis Love III:nen apuna on ollut NFL valmentaja ja Super Bowl voittaja Bill Belichick (New England Patriots).

Davis Love III:nen apuna on ollut NFL valmentaja ja Super Bowl voittaja Bill Belichick (New England Patriots).

Getty Images

Tämä kommentti olisi kuitenkin kannattanut jättää joukkueen sisäiseksi. Viime vuodet Ryder Cupissa Eurooppa on voittanut henkisen taistelun ja sitä myötä myös suurimman osan otteluista. Joukkueen konkarit ovat kovan tason pelimiehiä, jotka nauttivat Ryder Cupiin liittyvästä kevyestä leukailusta ja näyttävät hoitavan tämän puolen selvästi paremmin ja rennommin kuin amerikkalaiset.

Davis Love III ja Darren Clarke ovat olleet yhteydessä asiasta ja kaikki tietävät, että kommentit ovat vain osa pelaajien virittäytymistä kilpailun tunnelmaan.


Seuraa Ryder Cupia suomeksi selostettuna

Aika: pe 30.9. klo 15.30 – 2.30 | Kanava: Viasat Urheilu

Aika: la 1.10. klo 15.30 – 2.30 | Kanava: Viasat Urheilu

Aika: su 2.10. klo 19.00 – 1.30 | Kanava: Viasat Jääkiekko


 

Etsi luettavaa