Hyppää sisältöön

Ryder Cup kapteeni kirittää taas Mikko Korhosta Portugalissa

Mikko Korhosen ja Phil Mickelsonin Open Championshipissa ikuistetusta valokuvasta taiteiltu piiirros myytiin Tippukivi Openin yhteydessä pidetyssä huutokaupassa huutokaupassa

Vuoden 2016 kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Mikko Korhonen saa peliseurakseen tuon kisan voittaneen Padraig Harringtonin.

Mikko Korhonen on mukana Euroopan kiertueen finaalisarjan päättävässä Portugal Masters -kilpailussa, jossa pelaavat myös Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Korhonen on osallistunut Algarven maakunnassa,  Dom Pedro Victoria Golf Coursella pelattavaan kisaan neljästi peräkkäin ja päässyt yhtä useasti jatkoon. Paras sijoitus on kaudelta 2016 (3.), plakkarissa on myös kaksi muuta sijoitusta 12:n joukkoon

”Tämä on mukava viikko. Kaikki on lähellä, järjestelyt toimivat hyvin”, hän kommentoi.

Kiertueen pistelistalla Korhonen on parhaana suomalaisena 43:s. Hän pääsee mukaan kolmen kisan finaalisarjan kahteen ensimmäiseen kisaan, Turkkiin ja Etelä-Afrikkaan. Nykyinenkin sijoitus toisi osanotto-oikeuden Dubain finaalikisaan, johon otetaan listan 50 ensimmäistä. Korhonen hakee muiden suomalaispelaajien tavoin nousua listoilla, eivätkä nykyiset pisteet vielä riitä Tourin viimeiseen finaaliin pääsemiseksi.

”Seuraavaan viiteen viikkoon on mahdollisesti neljä kisaa, joten reissaamista ja pelaamista riittää. Pelistä nauttiminen ja fysiikan ylläpito ovat tämän viikon teemoja. Pari viikkoa on ennen finaaleja aikaa laittaa kroppa kuntoon, ja eiköhän se peli tule kuntoon siinä samalla. Energisoidaan kehoa ja mieltä”, Korhonen sanoi.

Vaikka kevään China Openin voiton jälkeen Korhosen nimeä ei löydy kisoissa 15:n ensimmäisen joukosta lopullisella listalla, hän on osoittanut luokkansa päästen jatkoon neljän viimeisen kuukauden aikana kaikissa kisoissaan.

Ensimmäisen kierroksen Korhonen käynnistää torstaina kello 15.30 Suomen aikaa yhdessä Padraig Harringtonin ja Lorenzo Gagli kanssa. Ryder Cupin Euroopan joukkueen kapteeni Harrington nousi vuoden 2016 kisassa viimeisenä päivänä ohi johtoa pitäneiden Korhosen (68) ja Anders Hansenin (68) voittaen nämä kahdella lyönnillä kierrostuloksellaan 64.  

Dom Pedro Victoria kentällä on pelattu lähes joka vuosi huipputuloksia.  Oliver Fisher teki European Tourin toistaiseksi voimassa olevan ennätyksen 59 lyöntiä, -13 samassa kisassa vuonna 2017.

Kauden 2018 voittaja oli Englannin Tom Lewis

Arnold Palmerin suunnittelemalla kentällä pelattiin syksyllä 2005 World Cup. European Tourin kisa Dom Pedro Victoria Golf Coursella  on järjestetty vuodesta 2007.

Palkintopotti oli jo ensimmäisenä vuonna 3 000 000 euroa. Portugalissa on ollut useana vuonna peräti kolme ET:n kisaa, kuten 2007, jolloin näiden yhteistpotti oli 4,975 miljoonaa euroa. Torstaina alkavassa kisassa potti on 1,5 miljoonaa, maailmanlistan sadan ensimmäisen joukosta mukana on vain viisi pelaajaa.

Edellisvuoden kilpailussa Challenge Tourin kautta pelioikeuden  ET:lle saanut Kim Koivu sijoittui upeasti seitsemänneksi. Koivu ei ole mukana, hän perui Italian kisan jälkeen osallistumisensa sekä Ranskan avoimiin, kuin myös Portugal Mastersiin. Keskiviikkona Koivu kertoi GoGolfille henkisestä loppuun palamisestaan, jonka johdosta hän on tauolla.

Tapio Pulkkasen starttiaika on 14.40, Kalle Samoojan 15.00

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Selostuksesta vastaa Teemu Tyry.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa