Hyppää sisältöön

Ryder Cup – Joukkueiden kolme parasta plus-miinus pistemiestä

Molempien joukkueiden kolme parasta ansaittujen pisteiden mukaan.

Amerikka

Ryder Cup voitto irtoaa kun oman joukkueen pelaajat keräävät enemmän pisteitä kuin vastustaja. Tässä suhteessa Amerikan joukkueesta vain kolme pelaajaa omaa positiivisen tilaston, eli amerikkalaisista vain kolme on voittanut enemmän otteluita kuin hävinnyt. 

1. Patrick Reed, 3-0-1 (+3)

Vain vuoden 2014 ottelussa pelannut Patrick Reed omaa Amerikan joukkueen parhaat plus-miinus-tilastot. Kolme voittoa ei tappioita ja yksi tasapeli. Reedin itsevarma ja hyökkävää asenne sopii reikäpeliin. Reed on ilmoittanut, että Amerikan edustaminen on yksi uran tärkeimpiä tavoitteita. 

2. J.B. Holmes, 2-0-1 (+2)

Holmes on pelannut Ryder Cupissa vain kertaalleen mutta oli mukana vuoden 2008 voitokkaassa joukkueessa. Hän on välttynyt tappion karvaalta maulta eikä pahaa arpikudosta ole päässyt syntymään korvien väliin. Holmesin avauslyöntien pituus on hyvä ase Hazeltinen pitkällä kentällä. 

3. Jordan Spieth, 2-1-1 (+1)

Spiethin ja Reedin aisapari oli amerikan joukkueen ainoa valopilkku kauden 2014 otteluissa. Pari muodostettiin alunperin tilastojen mukaan. Spieth kertoo olevansa parhaimmillaan par kolmosilla ja nelosilla kun taas Reed on loistava par vitosilla. Tämä parivaljakko tullaan varmasti näkemään myös tänä vuonna.

Eurooppa

1. Sergio Garcia, 18-9-5 (+9)

Garcia on vuosi toisensa jälkeen yksi maailman parhaita pallonlyöjiä. Tästä johtuen espanjalainen ei tee kentällä isoja virheitä ja vastustajan on ansaittava jokainen voitettu reikä. Ryder Cupin tunnelma tekee Sergiosta myös loistavan puttaajan ja tilastot ovat sen mukaiset. 

2. Justin Rose, 9-3-2 (+6)

Kuten Garcia myös Rose on parhaimmillaan pallonlyöjänä. Hän on kuitenkin Ryder Cupissa pystynyt urotekoihin myös griineillä. Mickelson ei varmasti ole unohtanut vuoden 2012 single ottelua, jossa Rose kiri voittoon kolmella huikella upotuksella. Olympialaisissa nähtiin kuinka Rose saa lisää energiaa kotimaan edustamisesta. 

3. Lee Westwood, 20-15-6 (+5)

Westwoodin muistot Ryder Cupista ovat varmasti uran parhaimpia. Hän on ollut mukana peräti seitsemässä voitokkaassa joukkueessa. Kuten Rose ja Garcia on Westwood loistava pallonlyöjä, joka ei aina saa kaikkea kierroksesta irti griineillä. Näin ei kuitenkaan ole ollur Ryder Cupissa, jossa Westwood on upottanut voittoputteja loistavalla prosentilla. Lee Westwood on myös joukkueen parhaimpia pelikavereita ja hänet voi asettaa kenen tahansa pariksi. Siksi Westwood on ollut voitokas etenkin fourball ja foursome otteluissa. 

 

Etsi luettavaa