Hyppää sisältöön

Ruuska aloitti lupaavasti uransa toisen DP World Tourin kilpailun – Wikström paras suomalaisnainen LPGA:n ja LET:n yhdistelmäkisassa

Ursula WIkström ja Lauri Ruuska aloittivat tänään mainiosti Pohjois-Irlannissa. KUVAT: LET / TRISTAN JONES JA GETTY IMAGES

Lauri Ruuska ja Ursula Wikström pelasivat avauskierroksen yhden alle parin Pohjois-Irlannissa pelattavassa kilpailussa, jossa naiset ja miehet pelaavat samaan aikaan samassa kilpailussa mutta omissa sarjoissaan.

Lauri Ruuskan cutin selvittämisprosentti pelaamissaan DP World Tourin kisoissa on tasan 100.

No, kisoja hänellä on vyöllään vasta yksi, mutta tällä viikolla pelattavassa ISPS Handa World Invitational -kisassa hänellä on hyvä mahdollisuus läpäistä cut toistamiseen.

Pitkälyöntinen Ruuska kiersi nimittäin avauskierroksen tulokseen 69 (-1). Kun kaikki muutama ryhmä on vielä taipaleella, Ruuska on kilpailussa jaetulla 34. sijalla.

Debyyttikisassaan Tanskassa reilu vuosi sitten Ruuska sijoittui hienosti 25:nneksi.

Tänään Ruuska pelasi Massereene Golf Clubin etuysin kaksi alle parin ilman bogeja. Takaysillä bogeja syntyi kolme, joista harmittavasti yksi tuli päätösreiälle. Vastaavasti birdiejä syntyi kaksi.

Ruuskalla on kärjessä olevaan Ewen Fergusoniin kahdeksan lyöntiä eroa, mutta kakkossijaan vain kaksi. Skotti Ferguson otti alkuun pienen irtioton pelattuaan Galcom Castlen kentän tulokseen 61 (-9).

Molempien kenttien par on 70.

Wikström alitti parin yhdellä

Kisa pelataan kahdella eri kentällä. Samaan aikaan samassa paikassa pelataan myös samanniminen Ladies European Touriin ja LPGA-kiertueeseen kuuluva kisa.

Tässä kisassa on mukana neljä suomalaista: Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström.

Kvartetista parhaiten kisan avasi Wikström, joka jakaa 29:tä sijaa tuloksellaan -1. Komulainen on lyönnin heikommalla tuloksella 46:ntenä.

Nuutinen pelasi yhden yli ja Koiviston tulos painui kaksi lyöntiä plussan puolelle.

Suomalaisten osalta tulokset ovat vertailukelpoisia, sillä kaikki neljä pelasivat tänään Massereene Golf Clubin kentän, jonka par naisille on 72.

Kisaa johtaa Yhdysvaltain Amanda Doherty tuloksella 66 (-6). Hän pelasi tänään Galcom Castlen kentän, jonka par on naisille 73.

Tulospalvelu miehet | Tulospalvelu naiset

Etsi luettavaa