Hyppää sisältöön

Ruuhikoskigolf isännöi opiskelijoiden MM-kisoja vuonna 2024

Ruuhikoskigolfissa pelataan parin vuoden kuluttua opiskelijoiden MM-kilpailut. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Ruuhikoskigolf ja Kuortaneen urheiluopisto isännöivät parin vuoden kuluttua opiskelijoiden MM-kisoja.

Opiskelijoiden golfin MM-kisat järjestetään Etelä-Pohjanmaalla elokuussa 2024. Suomen Olympiakomitea on myöntänyt saamiensa kisojen kansalliset järjestelyoikeudet Kuortaneen Urheiluopistolle, joka toteuttaa kisatapahtuman Ruuhikoskigolf Seinäjoki Oy:n kanssa.

Kisojen urheilijakylä ja kisakanslia sijaitsevat Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa kaikki osallistujat myös majoittuvat. Itse kilpailutapahtuma järjestetään elokuun lopulla Ruuhikosken golfkentällä Seinäjoella. Kuortaneen Urheiluopistolta on golfkentälle noin puolen tunnin ajomatka.

Kilpailusta vastaa kansainvälinen opiskelijaurheiluliiton eli FISU, joka tunnetaan parhaiten Universiadeista eli opiskelijoiden ”olympialaisista”. Golf ei ole tätä osa monen lajin tapahtumaa, mutta FISU järjestää opiskelijoiden maailmanmestaruuskilpailuja joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajitarjontaan.

Suomessa on tähän mennessä järjestetty kuudet opiskelijoiden MM-kisat, joista kolmia on isännöinyt Kuortaneen Urheiluopisto: salibandy (2008), paini (2012) ja suunnistus (2018). Nyt järjestettävät golfkisat ovat ensimmäinen MM-tasoinen golfkilpailu Suomessa koskaan.

”Jälleen kerran Kuortaneen Urheiluopiston olosuhteet, osaaminen ja koko konsepti näyttävät toimivuutensa kansainvälisessä urheilutapahtumassa. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme järjestää jo neljännen kerran FISUn MM-kisat”, sanoo Tapio Korjus, joka on Kuortaneen Urheiluopiston rehtori ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Huippudiilit Ruuhikoski Golfiin

  • Green fee kahdelle sis. golfauton 120 € (norm. 160 €)
  • Koko lähtö (syys- ja lokakuu) 150 € (norm. 200 €)
  • Koko lähtö (kesä- ja elokuu) 180 € (norm. 240 €)

”Uskon vahvasti siihen, että Kuortaneen Urheiluopiston ja Ruuhikoskigolfin hyvällä yhteistyöllä ja Seinäjoen kaupungin, Golfliiton ja Olympiakomitean tuella saamme tarjottua osallistujille jälleen hienon ja korkealaatuisen kisaelämyksen”, Olympiakomitean opiskelijahuippu-urheilun asiantuntija Jukka Tirri toteaa.

Ruuhikoskigolf on avattu vuonna 1992. Championship-kentän. on suunnitellut kansainvälisesti tunnettu kenttäarkkitehti Robert Trent Jones Junior.

”Golfyhteisö on ylpeä saadessaan järjestää ensimmäisen Suomessa järjestettävän MM-tason golfkilpailun. Se on suuri asia koko Seinäjoen talousalueelle sekä tietysti Ruuhikoskigolfille”, Ruuhikoskigolfin toimitusjohtaja Keijo Mäenpää kertoo.

Etsi luettavaa