Hyppää sisältöön

Ruotsissa pelataan enemmän golfkierroksia kuin maassa on asukkaita – 10 miljoonan raja rikotaan jo alkusyksystä

Jack Nicklaus uusi Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Ullnan viheriöt ja nosti Sven Tumban luomuksen golfkenttien aateliin

Länsinaapurissamme golfareiden määrä on lähes nelinkertainen Suomeen nähden, ja pelattujen kierrosten määräkin on kasvanut kolmanneksella.

Ruotsin Golfliitto julkaisee kiitettävään tahtiin tietoa lajin kiinnostavimmmista tilastoista. Kauden alusta elokuun loppuun kerätyt tiedot ovat Euroopan mallimaaksi golfissa syystäkin nimetylle Ruotsille mieluista kerrottavaa

Hätkähyttävin kasvu koskee pelikierrosten määrää, joka on lähes  8,9 miljoonaa. Kasvua edelliskauteen on 33 prosenttia, yli 2,2 miljoonaa kierosta.  Kun kelien osalta hyviä ja kohtuullisia päiviä on lokakuun toiselle puoliskolle, Ruotsissa pelattujen kierrosten määrä nousee kalenterivuoden aikana reilusti yli kymmenen miljoonan.

Golfin harrastajia, joilla on jäsenyys ruotsalaisissa golfseuroissa on tuoreimman listauksen mukaan 498 457. Ruotsissa on Suomen tapaan kuitenkin tapana nostaa esiin jäsenyyksien määrä, joka tupla -ja triplajäsenyyksien johdosta ylitti ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen puolen miljoonan rajan. Tarkka luku näin ilmoitettuna on 527 545, jossa on nousua 12 kuukauden takaiseen yhdeksän prosenttia. Pelattujen kierrosten ja jäsenmäärän kehityksen suhde kertoo yhteisestä trendistä naapurusten välillä. Jäsentä kohden kierroksia on edellisvuotta enemmän.

Suomen Golfliiton seurojen yhteistä jäsenmäärää ei kuluvan kauden osalta ole vielä julkaistu. Ennakkotietojen mukaan jäsenyyksien ja henkilöjäsenten määrä tulee kasvamaan reilusti edellisvuodesta.

Edellisvuonna jäsenyyksiä elokuun lopun tilanteen mukaan oli 140 228.

Ruotsin Golfliiton tilastot elokuun 2020 jälkeen.

Etsi luettavaa