Hyppää sisältöön

Ruotsin Golfliitto kiristi hieman koronasuosituksia: Kilpailut tauolle kesäkuun loppuun saakka

Ruotsissa ei järjestetä alkukaudesta lainkaan golfkilpailuja.

Ruotsin Golfliitto kielsi kilpailujen järjestämisen kesäkuun 30. päivään saakka, mutta muuten golfia voi pelata normaalisti.

Maanantaina kirjoitimme, kuinka Ruotsin Golfliitto eli SGF suositteli, että yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia ihmisiä ei otettaisi mukaan kilpailuihin.

Perjantaina SGF tiukensi suosituksiaan. Nyt se vetoaa voimakkaasti golfseuroihin ja aluejärjestöön, etteivät ne järjestäisi kilpailuja lainkaan kesäkuun loppuun saakka. SGF ei myöskään järjestetä omia kilpailuja huhti-kesäkuun välisenä aikana.

Ruotsin Golfliitto perusteli päätöstään sillä, että on myös golfin vastuulla olla mukana torjumassa koronaviruksen leviämistä. Voimakas suositus astuu voimaan maanantaina 6.4.

Golfin harrastaminen on edelleen sallittua normaalisti, kunhan noudattaa viranomaisten suosituksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien tulisi pitää huolta turvaetäisyyksistä toisiinsa nähden ja pitää hyvää huolta hygieniasta. 

Harjoituksia se kehottaa pitämään ulkona, jos mahdollista. Lisäksi se suosittelee, ettei harjoituksiin kokoontuisi enempää kuin 25 ihmistä.

Ruotsin Golfliitto nojaa suosituksissaan maan kansanterveysviranomaisten ohjeistuksiin. Ruotsi on koronaepidemian torjumisessa mennyt omia polkujaan muihin Euroopan maihin verrattuna, jossa rajoitukset ovat huomattavasti tiukempia.

Esimerkiksi Suomessa yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ovat viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti kiellettyjä, joten Golfliitto suosittelee, että johdettua ja ohjattua kilpailu- ja valmennustoimintaa ei tulisi nyt järjestää.

Ruotsin Golfliitto on maan urheiluliiton alainen järjestö, ja se noudattaa sen ohjeistusta.

”Odotamme, että urheiluliike noudattaa aivan kuten ennenkin hallituksen kieltoa ja kansanterveysviranomaisen suosituksia. Olen tietysti surullinen, että urheilukilpailuja lykätään, mutta kilpailemista tärkeämpää on vähentää tartunnan leviämistä ja säästää terveydenhuoltoa ylikuormitukselta”, Ruotsin Golfliiton puheenjohtaja Björn Eriksson sanoi.

Ruotsissa on kuollut Pohjoismaista selvästi eniten ihmisiä koronavirukseen. Eiliseen mennessä menehtyneitä oli 358, kun Suomessa menehtyneitä oli vastaavasti 20.

Suomeen epidemia levisi hieman Ruotsia myöhemmin, joten luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Lähteet: Golf.se ja Svenskgolf.se

Etsi luettavaa