Hyppää sisältöön

Ruotsalaistähden motto : ”Monet uneksivat menestyksestä, voittajat heräävät aamulla tekemään töitä niiden eteen”

Anna Nordqvistin kahdeksasta LPGA Tourin voitosta kaksi on majoreita

Anna Nordqvist tavoittelee viikonloppuna kolmatta major-voittoaan Ana Inspirationissa.

33-vuotias Anna Nordqvist (-6) on Kaliforniassa pelattavassa ANA Inspirationissa ennen kahta viimeistä päivää neljäntenä, kolme lyöntiä Thaimaan Patty Tavanakitia (-9) jäljessä. 
Tuloslistan kärki on kahtena ensimmäisenä päivän elänyt kuin hedelmäpelin näyttö, samaa on odotettavissa viikonloppunakin.

Kärkikymmenikössä ovat muun muassa Kiinan ykköspelaaja Shanshan Feng (-8), Thaimaan Moriya Jutanugarn (-7), entinen maailmalistan ykkönen Lydia Ko (-5), sekä kivikovat korealaiset Inbee Park (-5), Sei Young Ko (-5) ja edellisvuoden voittaja Mirim Lee (-5). 

Moriya Jutanugarn (vas.) on jäänyt pikkusiskonsa Ariyan varjoon lähes koko uransa ajan

Moriya Jutanugarn (vas.) on jäänyt pikkusiskonsa Ariyan varjoon lähes koko uransa ajan

GETTY IMAGES

Nordqvist oli jo amatöörinaä supertähti voittamalla British Amateur Championshipin, sekä joukkuekultaa MM-kisoissa ja EM-kisoissa ennnen siirtymistään ammattilaiseksi.

Annika Sörenstamin lopetettua uransa 2008, Anna Nordqvist teki seuraavalla kaudella LPGA Tourille häkellyttävän sisääntulon. Hän voitti viidennessä kisassaan majorin, LPGA Championshipin. Menestyskulkua hän on kulkemut tästä lähtien 12 vuotta voittaen kahdeksan kertaa. Toinen major-voitto tuli 2017 Evian Championshipista.

Uran huippuhetkiin lukeutuu myös 2013 Solheim Cupissa kisan historian ensimmäisen hole in onen tekeminen. Juhlan tuntua lisäsi se, että holari 17:lla ratkaisin pelin  Caroline Hedwallin parina nelinpelissä.

Kolmaskin major oli lähellä 2016 US Openissa, jossa uusintaan Brittany Langin kanssa päässyt Nordqvist koki julman kohtalon bunkkerisssa. Televisiokuvan perusteella hänen mailansa liike backsvingissä  aiheutti hiekanjyväsen siirtymisen, josta tuli kaksi penaltia. Nordqvistille tuomiosta kerrottiin seuraavalla reiällä.  Tämä historiallinen tapahtuma käänsi pelin Langille.

Anna Nordqvist tarttui golfmailaan ensimmäisen kerran vasta 13-vuotiaana, mutta hän määrittelee ”syttyneensä” lajin harrastamiseen ja kilpailemiseen vasta nelisen vuotta myöhemmin. Nordqvist tunnetaan kovana ja tinkimättömänä harjoittelijana, jonka nettisvuilla oli ensimmäisen major-voiton jälkeen hänen mottonsa:

” Some people dream of success, while others wake up ande work hard for it”.

Ana Insipirationiin hän on osallistunut 11 kertaa, sijoituksia kymmenen joukkoon on neljä.

Eurooppalaispelaajat ovat voittaneet ANA Inspirationin kuusi kertaa,  näistä ruotsalaiset Annika Sörenstamin (3×1) johdolla ovat saalistaneet viisi.

 Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun kolmannen päivän suorana lähetyksenä klo 00.00-04.30

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa