Hyppää sisältöön

Ruotsalaisilla 117 voittoa LPGA Tourilla – Madelene Sagström toisena majorissa

Madelene Sagström on kulkenut pitkän reitin kautta LPGA Tourin kisan voittajaksi

ANA Insipirationisssa on mukana 23 eurooppalaista, joista Ruotsin Madelene Sagström (-5) on avauspäivän jälkeen toisena.

Länsinaapuriemme naisten  menestys LPGA Tourilla jatkuu vähintäänkin kohtuullisena, vaikka Annika Sörenstamin tarunhohtoisen uran päättymisestä tulee pian kuluneeksi 12 vuotta.

27-vuotiaasta Madelene Sagströmistä tuli tammikuussa 12:s ruotsalaisvoittaja, ykköstiloja on 1980-luvulta alkaen hurja määrä, 117. 

Ensimmäiset ruotsalaisvoittajat majoreissa olivat Liselotte Neuman (1 voitto), Sörenstam (10), sekä Helen Alfredssson (1) 

Kaksi vuotta sitten paras oli Pernilla Lindberg (1), jonka ykköstila oli jättiyllätys, ensimmäinen ja toistaiseksi myös ainoa LPGA Tourilla.

Anna Nordqvistilla (2) on plakkarissaan kaksi majoria, kokonaismääräksi ruotsalaisilla tulee siis ennen viikonloppua 15 ykköstilaa majoreissa.

Torstaina Rancho Miragessa, Kaliforniassa käynnistynyt ANA Inspiration on yksi viidestä majorista. Mukana on tavanomaista vähemmän pelaajia, 104, joista eurooppalaisia 23.

Eurooppalaisia sukujuuria on myös kilpailua johtavalla USA:n Nelly Kordalla, jonka isä on Tsekkiä tenniksessä edustanut Jan Korda.

Edellisen majorin,  Women´s Openin voitti sensaatiomaisesti Saksan Sophia Popov, josta tuli ensimmäinen saksalaisvoittaja naisten majoreissa.

ANA Inspirationin voittoa puolustaa Korean  Ko Jin-Young.

Matilda Castren ei päässyt kategoriallaan mukaan kauden toiseen majoriin, mutta kauaksi se ei jäänyt. Hän sijoittui edellisessä kisassaan 28:ksi, kärkikymmenikköön nousu olisi tiukassa kisassa tuonut paikan kisaan. 

Naisten kaksi viimeistä majoria pelataan ennätyksellisen myöhään, US Open on ohjelmassa vasta joulukuun puolivälissä.

Tuloslista, Ana Inspiration

Etsi luettavaa