Hyppää sisältöön

Ruotsalaisammattilainen pelasi kotikenttänsä 56 lyönnillä – alkuverryttelyksi nautti kupin kahvia

Philip Eriksson ja Henric Sturehed alittivat 60 lyönnin rajan.

Philip Eriksson pelasi alitti sunnuntaina 60 lyönnin rajan kotikentällään. Henric Sturehed onnistui tekemään saman tempun huhtikuussa.

Ruotsalaiset pelaajat ovat kunnostautuneet tulostenmurskajaisissa kotikentällään. European Tour -pelaaja Henric Sturehed säväytti huhtikuussa, kun pelasi tuloksen 59 kotikentällään  Landeryds Golfklubbilla.

Viikonvaihteessa Philip Eriksson onnistui puolestaan alittamaan 60 lyönnin rajan peräti neljällä lyönnillä. Challenge Touria ja Sunshine Touria kiertävä Eriksson pelasi Bredareds Golfklubbin siis 56 lyönnillä!

Bredaredsin par on 69, joten Eriksson tulos suhteessa pariin oli -13 . Landerydsin Södra-kentän par on puolestaan 70, joten Sturehed alitti parin 11 lyönnillä.

Vaikka Eriksson pelasi kentän 13 alle parin, hän pelasi ainoastaan viisi alle tasoituksensa. Hänen händärinsä on nimittäin niinkin kova kuin +5,7. Erikssonin slope-tasoitus ennätyskierroksella oli +8.

”En lämmitellyt lainkaan, vaan join nopeasti kupin kahvia ja tein sen jälkeen birdien kolmelle ensimmäiselle reiälle”, Eriksson kertoi Svensk Golf -lehdelle.

Sen jälkeen hän teki etuysille vielä pari birdieä, mutta tahti kiihtyi takaysillä, jonka hän pelasi kahdeksan alle parin.

”Pitkä peli oli erittäin hyvää. Minulla oli monta eagle-mahdollisuutta ja lyhyitä birdie-putteja. Laitoin sisään muutamia pitkiä putteja, mutta ennen kaikkea kaikki sellaiset putit, jotka olivat vähän lyhyempi. Yhteensä puttasin 25 kertaa, mikä ei ole huippumatala, mutta pelasin kuitenkin 13 alle parin, mikä sairaan siistiä”, Eriksson sanoi.

Myös European Tourilla pelaava Sam Horsfield on kunnostautunut 60 lyönnin alituksessa. Hän rikkoi maagisen rajan reilu viikko sitten Yhdysvalloissa Streamsong Black-kentällä.

Floridassa asuvan englantilaisen tulos oli 59 lyöntiä, mutta kentän par on 73, jonka hän alitti peräti 14 lyönnillä.

Tarina ei kerro, miltä tiiltä Horsfield kierroksen pelasi, mutta takatiiltä kenttä on 6 700 metriä pitkä, kun taas esimerkiksi Bredaredsin kenttä on himpun alle 5 000 metriä pitkä klubitiiltä.

Etsi luettavaa