Hyppää sisältöön

Ruosteet karisi ja Pulkkanen otti kovan loppukirin – ampiainen pisti Välimäkeä kesken kierroksen

Tapio Pulkkanen loisti avauskierroksen lopussa South African Openissa.

Tapio Pulkkanen lopetti kierroksen neljään perättäiseen birdieen ja taistelee kärkisijoista. Myös Sami Välimäki mahtuu 20 parhaan joukkoon tässä vaiheessa.

Tapio Pulkkanen on viidentenä Etelä-Afrikassa pelattavassa South Afrikan Openissa. Pulkkanen pelasi viimeiset kymmenen reikää peräti seitsemän alle parin. Tulos -6 (65) riittää tässä vaiheessa jaettuun kuudenteen sijaan.

Pulkkanen oli erityisen hurjassa vedossa viimeisellä seitsemällä reiällä, jonka hän pelasi viisi alle parin. Hurja sarja alkoi 12. reiällä, jolle Kymen Golfin mies iski eagle. Sen jälkeen hän teki kaksi paria, ennen kuin lopetti neljään perättäiseen birdieen.

”Etuysillä oli aika tehotonta peliä vielä, mutta ruosteet karisi puolessavälissä. Rautapeli ja puttipeli lopussa oli aika kohdallaan. Hyvä fiilis jatkaa huomiseen”, Pulkkanen viestitti.

Kilpailun avauskierros on vielä kesken, mutta näyttää vahvasti siltä, että kisaa johtaa Johannes Veerman myös sen jälkeen, kun päivä on ohi. Yhdysvaltalainen tykitti tänään tuloksen -9 (62). Toisena on Italian Nino Bertasio lyönnin perässä. 

Myös Sami Välimäki aloitti kilpailun loistavasti. Hän jakaa 17:tä sijaa tuloksella -4 (67). Välimäki oli parhaimmillaan tuloksessa -5, mutta 14. reiän bogi (kierroksen ainoa) pudotti häntä alaspäin tuloksissa.

”Hyvä kierros tänään. Sain alussa hyvin up downeja, ja sitten kierroksen puolessavälissä sain paikoista sisään”, Välimäki totesi. ”Lopussa oli hyviä paikkoja tehdä tulosta, joten huomiselle pikku parannus niin hyvä tulee.”

Välimäen kierrokseen mahtui myös erikoinen episodi, kun ampiainen hyökkäsi 11. reiän tiillä.

”Ampiainen pääsi pistämään suoraan niskaan, mutta onneksi se ei häirinnyt peliä sen enempää”, hän totesi.

Pisto ei haitannut myöskään tuloksen perusteella, sillä hän teki 11. reiälle parin ja 12. reiälle birdien.

South African Open pelataan Randpark Golf Clubin kahdella eri kentällä. Tänää molemmat suomalaiset pelasivat kentistä helpommalla eli Bushwillow Course. Huomenna vuorossa oleva Firethorn Course on avauspäivän tulosten perusteella vaikeampi.

”Pikkuisen pidempi ja kampeampi kenttä on huomenna vuorossa”, Välimäki totesi.

Kaikkiaan kisassa on 240 osallistujaa, jotka kaikki ovat jo lähteneet avauskierrokselle.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa