Hyppää sisältöön

RTX Zipcore on Clevelandin uusi lippulaiva – lyöntipinta viimeistellään lämpökäsittelyllä

Clevelandin uudet RTX-wedget saa kolmella eri käsittelyllä.

Cleveland tuo uuden lippulaivamallinsa myytiin syksyllä 2020. RTX Zipcore -wedge on täynnä uudistuksia ja sen salaisuus on mailan uudessa rakenteessa.

Vuodesta 2012 tuotannossa ollut suosittu RTX-malli on purettu ytimeen asti, ja suunnittelu on aloitettu uudelleen aivan alusta.

Lavan ytimeen on sijoitettu kevyempää metallia, mikä mahdollistaa painon uudelleen sijoittamisen ylemmäksi ja lähemmäksi kärkeä. Keskemmälle ja lähemmäksi lyöntipintaa siirtynyt lavan painopiste on suunniteltu tuomaan toistettavasti puhtaampia osumia, parempaa osumatuntumaa ja enemmän kierrettä palloon. Valmistajan mukaan lapa on anteeksiantavampi ja sweet spot entistä isompi. 

Urat ovat aiempaa syvemmät.

Urat ovat aiempaa syvemmät.

Cleveland Golf

Lisää kierrettä lupaa myös uusittu lyöntipinta ja UltiZip Grooves -uritus. Urat ovat 11 prosenttia syvempiä, ne on sijoitettu tiheämpään ja niiden reunat ovat yli 7 prosenttia terävämpiä kuin ennen. Tiheämpi sijoittelu mahdollistaa peräti kahden lisäuran sijoittamisen lyöntipintaan. Myös lavan pintaan jyrsityt mikrourat ovat entistä syvempiä.

Uudistusten myötä urat purevat palloa tehokkaasti, ja aiempaa vähemmän likaa tai vettä jää pallon ja lavan väliin. Lyöntipinta viimeistellään lämpökäsittelyllä, mikä parantaa kestävyyttä. Erinomaisten kierreominaisuuksien luvataan säilyvän käsittelyn myötä pidempään kuin aiemmin.

Lämpökäsittely parantaa lavan kestävyyttä.

Lämpökäsittely parantaa lavan kestävyyttä.

Cleveland Golf

Kuvien perusteella lapa näyttää todella kauniilta, klassiselta wedgeltä. Inspiraatiota muotoiluun on haettu edellisistä RTX-malleista ja legendaarisesta Cleveland 588 -mallista.

Uusi teknologia on upeasti ”piilotettu” pelaajille tuttuun muotoiluun ja lyöntinäkymä on pidetty ennallaan. Pohjan grind- eli muotoiluvaihtoehtoja on kolme: mid, low ja full. Valikoima nostokulmista on laaja. Mid-grind on saatavilla 46–62-asteisena, low grind 56–62-asteisena ja full grind 50–60-asteisena. 

Mailaa varten on suunniteltu yhteistyössä TrueTemperin kanssa uusi Dynamic Gold Spinner -varsi. Se on hieman edeltäjäänsä kevyempi ja pehmeämpi svingata auttaen näin lisäämään kierrettä ja tuntumaa lyhyissä lyönneissä viheriön läheisyydessä.

Lavan saa kolmella eri viimeistelyllä:

  • Tour Satin
  • Black Satin
  • Tour Raw

Suositushinta on 159 € (Tour Satin ja Black Satin) ja 169 € (Tour Raw).

Mailat tulevat myyntiin Suomessa syyskuussa 2020.

OLLI-PEKKA NISSINEN

Etsi luettavaa