Hyppää sisältöön

Royal Troon – Tarjolla monta eri strategiaa

Myötätuuleen rohkea draivaaja pystyy ylittämään monet etuysin väyläbunkkerit.

Maailman parhaat pelaajat arvostavat links golfia. Suuri syy tähän on vaihtuvat olosuhteet ja links kenttien tarjoamat mahdollisuudet pelistrategian suhteen.

Parhaan tuloksen saamiseksi pelaajan on käytettävä mielikuvitusta ja hyödynnettävä omia vahvuuksiaan. Tavallisissa tourkilpailuissa pelaajat käyttävät hyvin samaa strategiaa jokaisella väylällä. Royal Troon tulee tarjoamaan pelaajille monta eri mahdollisuutta eivätkä kaikki pelaa kenttää samalla tavalla. 

Helpon avausväylän griini on vahvasti bunkkeroitu.

Helpon avausväylän griini on vahvasti bunkkeroitu.

GettyImages

Kentän etuysi pelataan rantaa pitkin klubitalolta poispäin ja tavallisesti hieman oikealta puhaltavaan myötätuuleen. Tuulensuunta on ihanteellinen draiverille ja antaa pelaajille mahdollisuuden pelata todella aggressiivisesti. 1 ja 2 väylät voidaan draivata lähelle griiniä. Par vitoset 4 ja 6 ovat tavoitettavissa kahdella lyönnillä mikäli pelaaja saa draivin väylälle. Väylät 7 ja 9 kääntyvät molemmat hieman oikealle ja pitkällä draivilla pelaaja voi leikata kulman yli jättäen vain lyhyen pitchin griinille. Tavallisesti etuysillä pelataan vastatuuleen vain lyhyt mutta kuuluisa par kolme kahdeksikko (Postage Stamp). 

Royal Troonin kahdeksas väylä tiiltä kuvattuna

Royal Troonin kahdeksas väylä tiiltä kuvattuna

GettyImages

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mikä kombinaation avauslyöntejä pelaajat valitsevat etuysille. Rauta-avauksilla voidaan taata lähes jokainen väyläosuma mutta tämä jättää pidempiä lähestymisiä ja vähentää birdiepaikkoja. Draiverin valinta riippuu paljon siitä miltä väylä näyttää pelaajan silmään. 

Takaysillä kentän luonne muuttuu täysin. Reiältä 10 lähtien kaikki väylät pelataan vastatuuleen kohti klubitaloa. Vain kahdestoista kääntyy hieman sivuttain ja tuuli puhaltaa oikealta. Etuysillä pelaajia haastavat syvät bunkkerit, väylillä 10, 11 ja 12 esteenä ovat palloja nielevät gorse puskat. 

Takaysin pitkät par neloset vaativat upeita avauksia ja lähestymisiä tuulta vasten. Yhdestoista on kentän vaikeimpia. Avaus pelataan suuren gorse alueen yli ja puskat jatkuvat väylän vasemmalla puolella. Oikealla puolella on junarata ja out of bounds.

Väylän 11 Open Championship tiiltä pelaaja ei nää muuta kuin gorse puskaa.

Väylän 11 Open Championship tiiltä pelaaja ei nää muuta kuin gorse puskaa.

GettyImages

Heinikko ja bunkkerit tulevat pelaajien eteen jälleen loppuväylillä. Viidestoista on kentän pisin par nelonen ja 499 jaardia vastatuuleen. Kahdeksastoista on niin ikään pitkä par nelonen 458 jaardia. 

1989 The Open Championshipin uusinnassa Greg Normanin voittohaaveet hautautuivat oikeaan väyläbunkkeriin.

1989 The Open Championshipin uusinnassa Greg Normanin voittohaaveet hautautuivat oikeaan väyläbunkkeriin.

GettyImages

Viimeisellä pelaajan on vältettävä avauksessa kolme syvää bunkkeria vasemmalla ja yksi oikealla. Kaikki kentän hiekkaesteet ovat syviä ja harvoin antavat mahdollisuuden griinille pelaamiseen. Griinin takana kenttä loppuu äkillisesti. Out of bounds on vain muutaman metrin päässä griinin reunasta. 

Tuuliolosuhteet saattavat tietysti muuttua viikon aikana ja tämä laittaa koko strategian uusiksi. Voittajan on pystyttävä eri lyönteihin olosuhteista riippuen ja pelattava jokainen väylä päivän olosuhteiden mukaan. Rohkeutta tarvitaan myös silloin kun helpot väylät antavat mahdollisuuden hyviin tuloksiin. 

 

Etsi luettavaa