Hyppää sisältöön

Royal Troon – Kuuluisa ”Postage Stamp” pieni mutta vaarallinen väylä

Royal Troonin kahdeksas väylä tiiltä kuvattuna

Postimerkki nimeä kantava kahdeksas väylä on Royal Troon kentän kuuluisin reikä. Se on saanut nimensä pienestä ja suorakaiteen muotoisesta griinistä.

Vain 123 jaardia eli reilut sata metriä pitkä väylä on koko Open Championship rotaation lyhyin väylä. Se silti asettaa pelaajalle vaarallisen haasteen.

Tyynessä kelissä lyhyt lyönti onnistuu wedgellä ja reiällä nähdään runsaasti birdejä. Dramatiikka alkaa vasta kun keli kovenee ja pelaajat missaavat griinin. Väylää vartioi viisi syvää bunkkeria, joista kaikki ovat vaarallisia. 

Kuva griinin takaa

Kuva griinin takaa

GettyImages

Griinin vasemmalla puolella olevista haudoista parin tekeminen on suuri haaste. Griini viettää pelaajasta poispäin ja bunkkerilyönnin pysäyttäminen vaatii erinomaisen kontaktin. Jos hiekkalyönti karkaa griini poikki päätyy se vielä haastavampaan paikkaan. 

Darren Clarke harjoituskierroksella

Darren Clarke harjoituskierroksella

GettyImages

Griinin oikea puoli viettää syvään ”coffin” eli arkku nimeä kantavaan bunkkeriin. Esteen etuseinä on niin korkea, että harjoituskierroksella Rory McIlroy joutui käyttämään kuusi lyöntiä saadakseen pallon ulos bunkkerista. Ei riitä, että pelaaja saa pallon etulipan yli. Griinille viettävä rinne on jyrkkä ja griinistä lyhyeksi jäänyt lyönti valuu takaisin pelaajan jalkoihin. 

Collin Montgomerie karsi tiensä Openiin. Tämä saattaa olla Montyn viimeinen mahdollisuus majorvoittajaksi.

Collin Montgomerie karsi tiensä Openiin. Tämä saattaa olla Montyn viimeinen mahdollisuus majorvoittajaksi.

GettyImages

2004 Open Championshipissä reikä pelasi keskiarvolla yli parin (3,09 lyöntiä) ja oli kentän kolmanneksitoista vaikein. Kahdeksikolle voi siis syntyä helppo birdie tai helppo tuplabogi. Pieni griini vaatii loistavan lyönnin varsinkin jos olosuhteet ovat haastavat. Tuulisella viikonlopun harjoituskierroksella Graeme McDowell oli joutunut pelaamaan griinille rautakutosella. Links golfia!

Etsi luettavaa