Rosella oli mahdollisuus päättää kausi maailman parhaana – unelma murskaantui puttipeliin

Justin Rose puttasi päätöspäivänä surkeasti.

Asian Tourin kausi on tullut päätökseen. Kauden viimeisessä kilpailussa panoksena oli maailmanlistan ykköspaikka.

Justin Rosella oli tänään mahdollisuus päättää kausi maailmanlistan ykkösenä. Englantilainen olisi noussut huomenna päivittyvällä listalla kärkeen, mikäli hän olisi sijoittunut Indonesiassa pelatussa Asian Tourin kisassa 16 parhaan joukkoon.

Tähän olympiavoittaja ei kuitenkaan aivan yltänyt, sillä Rose jäi tästä vain lyönnin päähän. Hänen sijoituksensa kauden päätöskisassa oli 17:s.

Rose pelasi päätöspäivän tulokseen 75, vaikka kehitti loppuun kirin pelaten viimeiset viisi reikää kolme alle parin. Miehen peli kaatui viheriöllä, sillä hän puttasi tänään peräti 35 kertaa. Esimerkiksi 12. reiällä putteja kertyi peräti neljä ja par 5 – reiälle kirjattiin triplabogi.

Näin maailmanlistan ykkösen paikan saa pitää hallussaan Brooks Koepka. Varmasti ihan ansaitusti, sillä mies voitti kaudella 2018 kaksi major-turnausta.

Kisan voitti Thaimaan Poom Saksansin, joka kuittasi voitostaan 135 000 dollaria. Ruotsin Henrik Stenson oli neljäs.

BNI Indonesian Masters oli kauden viimeinen kilpailu Asian Tourilla. Ranking-voittoon ylsi Intian Shubhankar Sharma, joka päätöskilpailussa putosi cutista. Voittoon riitti 755 000 Yhdysvaltain dollarin ansiot.

Sharman kautta voi pitää varsin onnistuneena, sillä European Tourin rahalistalla hän sijoittui 28:nneksi. Intialainen oli vahvassa vedossa varsinkin alkukaudella, sillä helmikuuhun mennessä hän oli ottanut kaksi European Tourin voittoa. Kisoista Malesian Open oli European Tourin ja Asian Tourin yhteiskisa.

Asian Tourilla ei tällä kaudella pelannut yhtään suomalaista, mutta tulevalla kaudella mukana on Janne Kaske. Porvoolaislähtöinen golfari ansaitsi paikan kiertueella sijoituttuaan Asian Development Tourin rankingissa seitsemän parhaan joukkoon.

Tänä vuonna Kaske pääsi mukaan kolmeen Asian Tourin kisaan, joissa hän tienasi noin 2 500 dollaria.