Hyppää sisältöön

Roryn hurja taistelu päättyi valtavaan pettymykseen

Rory McIlroy antoi itselleen mahdollisuuden nousta jatkoon The Open Championshipissä.

Niin lähellä mutta niin kaukana oli Rory McIlroyn jatkoon pääsy The Open Championshipissä kotimaassaan.

Rory McIlroy uran kenties tärkein kilpailu päättyi suureen pettymykseen, vaikka hän pelasi tänään päivän parhaan kierroksen. Tulos 65 (-6) ei kuitenkaan riitä jatkopaikkaan, sillä miehen avauskierros sujui luokattomasti 79 lyönnillä.

The Open Championshipissä pääsee jatkoon 70 parasta pelaajaa ja samassa tuloksessa olevat, ja Roryn tulos riittää tässä vaiheessa jaettuun 74. sijaan. McIlroyn edellä olevista pelaajista vain kolme on enää kentällä, joten parhaimmillaankin McIlroy voi nousta kisassa jaetulle 71. sijalle.

Vaikka Rory putosi jatkosta kotiyleisönsä edessä, katsojat palkitsivat miehen raikuvilla suosionosoituksilla, kun hän saapui päätösviheriölle ja kierroksen päätyttyä. He arvostivat miehen suurta taistelua, vaikka he eivät näekään häntä enää tositoimissa Royal Portrushin kentällä tämän viikon aikana.

Karsiutumisen aiheuttama pettymys oli nähtävissä Roryn naamalta, ja suosionosoitukset saattoivat tuoda pientä lohtua.

Rory ei kuitenkaan kaatunut taistelutta. Hän oli vahvassa vedossa etenkin takaysillä, jonka hän pelasi neljä alle parin, vaikka teki 13. reiälle (par 3) heikon avauksen jälkeen bogin.

Kahdelle viimeiselle reiälle tultaessa tilanne oli se, että Rory tarvitsi vielä yhden birdien. 17. reiällä McIlroy lähti hakemaan birdieä voima-avauksella, joka päätyi kuitenkin oikealle karheikkoon. Rory taikoi pallon heinikosta jonkinäköiselle birdie-paikalle valtavalla riskillä, mutta pitkähkö putti ei uponnut.

Kun 18. reiällä Roryn jatkolyönti päätyi ohi viheriöstä vaikeahkoon paikkaan, sankari itsekin taisi ymmärtää, että taistelu on päättymässä huonosti.

Chippi oli erinomainen, mutta kun se ei uponnut, miehen kohtalo sinetöityi jo siinä vaiheessa suurella todennäköisyydellä. Hetkeä myöhemmin karsiutuminen sai sinetin.

Kotikentällään uransa viidettä major-voittoa hakenut McIlroy voi hakea lohtua muilta nimekkäiltä kohtalontovereiltaan, sillä myös Jason Day (+2), Gary Woodland (+3), Bryson DeChambeau (+5), Tiger Woods (+6) ja Phil Mickelson (+8) saivat lähteä toisen kierroksen jälkeen majapaikalle pakkailemaan laukkujaan.

Kilpailun kärjessä pelaavat JB Holmes ja Shane Lowry, joiden tulos on -8. Mikko Korhonen selvitti hienosti toisena suomalaina cutin golfin arvoturnauksessa ja on kahden kierroksen jälkeen jaetulla sijalla 32 tuloksella -1.

Tulospalvelu

The Open Championshipin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

Etsi luettavaa