Hyppää sisältöön

Rory McIroyn ote pitää PGA Tourilla – Brooks Koepka taas varjojen mailla

Rory McIlroyn peli kulkee PGA Tourila

Matt Kuchar (-9) johtaa Genesis Openia, Rory McIlroy (-7) on kisan ykkössuosikki viikonlopulle. Brooks Koepka (par) hakee taukonsa jälkeen askelmerkkejä peliinsä.

Riviera Country Clubilla Los Angelesissa pelataan totutusti tasaista kisaa. Kahdella edellisellä kaudella voittajan ja 30:ksi sijoittuneen välistä eroa on ollut vain kymmenen lyöntiä. Kentällä on tilaa, karheikot lyhyitä, menestyjät lyövät muita tarkemmin lähestymisensä oikeille puolille lippuja sekä menestyvät lähipelissä.

Kisaa johtava Matt Kuchar (64-69,-9) myönsi yksiselitteisesti pelanneensa toisena päivänä varsin vaatimattomasti.

”Tulos kaksi alle oli erittäin hyvä siihen nähden, miten vaatimattomasti löin draivejani”, maailmanlistan 20:s analysoi. Kokenut kehäkettu voitti jo tammikuussa Singapore Openin.

Rory McIlroy (-7) jakaa toista sijaa. Maailmanlistan ykköseksi tauon jälkeen noussut pohjois-irlantilainen on saanut Rivieran viheriöihin hyvän otteen, molemmilla kierroksilla hän on voittanut muita osallistujia yli 1,5 lyöntiä putteri kädessään.

Genesis Openissa McIlroy oli edelliskaudella 20:s.  Vaikka majorit eivät ole tuottaneet menestystä, kauden pelaajaksi 2019 valitun McIlroyn saldo PGA Tourin kisoissa on hämmästyttävä, ylivertainen. 

11:ssa viimeisessä Euroopan ulkopuolella pelatussa kisassa  hän on ollut kymmenen kertaa kymmmen joukossa. Voittoja on kolme, heikoimmassakin sijoitus oli 19:s. 

Ykköstilaan Los Angelesissa on toki vielä matkaa, mutta helppo veikkaus on, että McIlroy on loppusuoran auetessa sunnuntaina kärkitaistossa.

Viikonloppuna kärkipäässä voidaan toki nähdä suuriakin muutoksia. Edellisvuonna Justin Thomas sössi ison johtonsa päätöskierroksella, voittajaksi hilautui J.B. Holmes. Woodsin kanssa kaksi ensimmäistä päivää pelannut Thomas karsiutui.

Brooks Koepka on saanut ansaittua gloriaa upealla menestyksellään majoreissa.  Näistä on neljä ykköstilaa, lisäksi yksi voitto WGC:n kisassa.

Tavallisissa kisoissa ei vain nappaa, USA:ssa ainoa voitto PGA Tourilla on edelämainittujen lisäksi Phoenixista vuodelta 2015. Los Angelesin kisa on tuottamassa pitkään menestymättömyyden sarjaan taas yhden merkinnän. Koepka on kirjauttanut Tiger Woodsin kanssa identtiset tulokset (69-73,par) tauluun Rivieralla, joten kaunistusta synkkään tilastoon ei ole tulossa viikonloppuna.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa