Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn vaimon synnytys lähellä: ”Lähden välittömästi, jos soitto tulee”

Erica Stoll ja Rory McIlroy saavat pian perheenlisäystä. Kuva vuoden 2018 Wimbledonin tennisturnauksesta

BMW Championshipissa kuudentena oleva McIlroy on valmis jättämään kierroksen kesken, mikäli Erica Stolllin synnytys käynnistyy.

Rory McIlroy oli lauantaihin asti onnistunut pitämään tiedon perheenlisäyksestä poissa julkisuudesta. Hänen vaimonsa Erica Stoll odottaa tytärtä, joka saattaa syntyä minä päivänä tahansa.

“Odotan puhelinsoitttoa. Odotin sitä jo edellisviikon kisan aikana, eikä sitä vielä ole tullut. Caddieni (Harry Diamond) pitää kierrosten aikana puhelinta taskussaan”, McIlroy kertoi lauantaina kierroksensa jälkeen.

Kilpailussa johtopaikalta kuudenneksi pudonneella McIlroylla (70-69-73,+2) on selvä näkemys siitä, miten hän arvottaa asiat, mikäli synnytys käynnistyy.

”Jos soitto tulee, lähden täältä. Tulen pelaamaan vielä useamman kerran  Tour Championshipissa. Ensimmäisen lapsen syntymä on ainutkertainen tapahtuma, se menee kaiken muun edelle.”

Rory McIlroy on pelannut seitsemän viimeistä kilpailuaan sijoittumatta kertaakaan kymmenen joukkoon. Keskimääräinen sijoitus on ollut 37:s.

“Ajatukseni ovat harhailleet. Sataprosenttinen keskittyminen on vaikeaa, kun ei ole varmuuutta siitä, pelaako kierroksen loppuun. Tämä ei selitys, en vaan ole pelannut riittävän hyvin poikkeavassa tilanteessa”, McIlroy analysoi

”Asiat on kuitenkin tärkeä laittaa tärkeysjärjestykseen. Jos pelaankin huonosti, tiedän, että edessä on upea tapahtuma (lapsen syntymä), jonka johdosta heikkojen päivien hyvväksyminen on huomattavasti helpompaa.”

McIlroyn startti on sunnuntaina kello 21.05 Suomena aikaa yhdessä Matthew Fitzpatrickin kanssa. Mahdollista on siis se, että McIlroy on poistunut kisapaikalta jo ennen kierroksen alkua, tai dramaattisimmassa tapauksessa pohjois-irlantilainen kiirehtii Floridaan lähtevään koneeseen kesken pelien.

Dustin Johnson on kolmatta kertaa peräkkäin kärkiparissa päätöskierroksella

Dustin Johnson on kolmatta kertaa peräkkäin kärkiparissa päätöskierroksella

GETTY IMAGES

Kilpailun johtopaikkaa jakavat kolmen kieroksen jälkeen tuloksella -1 Hideki Matsuyama sekä Dustin Johnson.  Lähimmät takaa-ajajat ovat kahden lyönnin päässä. Kolmannen kierroksen parhaan tuloksen (66,-4) tehnyt Jon Rahm nousi McIlroyn ja Fitzpatrickin rinnalle tulokseen +2.

BMW Championship, tuloslista

Etsi luettavaa