Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn tavoite Dubain finaalikierroksella: ”Haluan vihdoin voittaa vuoden ensimmäisen kilpailuni”

Rory McIlroy saa maanantaina klo 7.25 kirittäjikseen Dan Bradburyn ja Callum Shinkwinin. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroylla (-15) on kaikki valttikortit käsissään, myös paineet niskassa Dubai Desert Classsicin päätöskierroksella. Kalle Samoojan (-7) sijoitus on 30:s, Tapio Pulkkasen (-2) 74:s.

Rory McIlroy (66-70-65,-15) nousi sunnnuntaina Emirates Golf Clubilla seitsemänneltä sijalta kilpailun kärkeen ylivertaisen esityksen jälkeen. Neljällä birdiellä kierroksen aloittanut McIlroy onnistui tekemään myös sisääntulossa viiden reiän jaksoon (13-17) neljä birdietä, joka antoi hänelle neljän lyönnin johdon.

Mestari joutui 18:lla (par-5) odottamaan ennen toista lyöntiään melkoisen tovin. Puumailaa kädessään pyöritelleen McIlroyn ponnistus ei osunut lankulle kun vuoro vihdoin tuli. Epäonnistunut lyönti jäi 15 metriä lyhyeksi rannasta, jonka takana on Emirates Golf Clubin 18:s viheriö.

Tuloskorttiin merkattiin droppauksen, lähestymisen ja kahden putin jälkeen bogey. Kierrostulos 65,-7 oli toki komea, mutta bogi avasi haastajille portteja, sekä toi mahdollisesti mieleen myös edellisvuoden tappion, joka tuli lähes vastaavalla epäonnistumisella, toisen lyönnin päätymisellä ponnettoman suorituksen tuloksena veteen.

Dubain kisa on McIlroylle sikälikin merkityksellinen ja rakas, että hänen ensimmäinen pääkiertueen voittonsa on Dubain vuoden 2009 kisasta. Silloin McIlroy johti kisaa vielä neljä reikää ennen loppua viidellä lyönnnillä.

Kolme perättäistä bogia ja Justin Rosen birdie tekivät viimeisestä väylästä todellisen jännitysnäytelmän, josta 19-vuotias noviisi selvisi voittajaksi yhden lyönnin marginaalilla.

Tarjolla historiallinen ykköstila

Lähtökohta maanantain kierrokselle on McIlroylle hyvin haastava. Maailmanlistan ykkösen odotetaan pitävän vaivatta kolmen lyönnin johtonsa huomattavasti itseään nimettömämpien pelaajien puristuksessa.

Voittominen on ollut McIlroylle etenkin kauden alkuvaiheilla hyvin vaikeaa. Tämän hän nosti näyttävästi esiin myös kolmannen kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

”Rakastan tätä kenttää ja kilpailua, jonka olen kahdesti voittanut. En kuitenkaan ole koskaan onnistunut voittamaan vuoden ensimmäistä kisaani. Abu Dhabissa se on ollut lukuisia kertoja hyvin lähellä, mutta en ole onnistunut ratkaisevillla hetkillä.”

”Maanantaina minulle aukeaa mahdollisuus tehdä jotain, missä en ole aiemmin onnistunut”, McIlroy muistutti kuulijoita ja itseään.

Kilpailun finaalipäivä käynnistyy poikkeuksellisen varhain. Kärkikolmikko Rory McIlroy, Callum Shinkwin, Dan Bradbury lähtee kierrokselleen Suomen aikaa klo 7.25.

Kalle Samoojan starttiaika on 5.45, Tapio Pulkkasen 7.05 (10. tii)

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät neljännen päivän suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa