Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn resepti PGA Championshipiin: ”Tarvitsen hyvän startin”

Rory McIlroyn edellinen vierailu Harding Park Gof Clubille  vuonna 2015 tuotti voiton

Kuusi vuotta ilman major-voittoa kiertänyt McIlroy on pelillisesti syvässä kuopassa. Kahdesti PGA:n voittanut McIlroy saa torstaina kello 18.33 pelikavereikseen Tiger Woodsin ja Justin Thomasin

Edellisvuoden voittaja Brooks Koepka, Justin Thomas sekä Rory McIroy ovat San Franciscossa torstaina käynnistyvässä PGA Championshipissa kolme suurinta suosikkia.

Lähtökohta kisaan on heillä kaikilla kovin erilainen. 

Koepka on pelannut koko kauden vihkoon, edellisviikolla hän osoitti virkoamisen merkkejä kakkostilallaan.

Thomas on uusi maailmanlistan kärkimies ja vuoden 2017 voittaja PGA Championshipissa

Rory McIlroy on kuitenkin kolmikosta suurin kysymysmerkki. Kaudella 2014 hän voitti peräkkäin Open Championshipin ja PGA Championshipin. Näiden ykköstilojen jälkeen hänen saldonsa 15:ssa perättäisessä majorissa oli murhaava, neljä voittoa.

25-vuotiaan McIlroyn oletettiin yleisesti nostavan voittojensa määrää majoreissa muutamassa vuodessa toiselle kymmenelle, ja  hänen nousevan Jack Nicklauksen ennätyksen (18 x1) uhhkaajaksi. 

Toisin on käynyt.  Kuuden seuraavan vuoden aikana McIlroy on pelannut 19 majoria voitoitta, yksi kakkostila ja yhteensä kymmenen sijoitusta kärkikymmeniköön ovat laihaakin laihempi lohtu,

McIlroy voitti 2015 TPC Harding Parkissa WGC:n reikäpelimestaruuden, eikä hän ainakaan julkisesti anna heikolle majorien sarjalleen painoarvoa. The Guardianin haastattelussa McIlroy siirtää keskustelunaiheeksi nousseet puheet paineista nopeasti sivuun.

”Tarvitsen kisaan nopean startin, joka on ollut voittoreseptini edellisissä menestyksissäni. En tunnista puheita paineista majoreissa. TPC Harding Park sopii minulle kenttänä erinomaisesti, tiiauspaikoilta avautuu hyvin tilaa lyödä draiveja”, McIlroy ottaa esiin pelinsä kulmahampaan.

Koronaviruksen tuoman tauon jälkeen McIlroy on ollut tuloksellisesti täysin kuutamolla PGA Tourilla pelaamissaan viidessa kisassa. Hän ei ole kertaakaan mahtunut kärkikymmenikköön, haasteita on ollut etenkin lyhyissä lähestymisissä.

Kolmikko Tiger Woods-Justin Thomas-Rory McIlroy on Kalifornian aamun seuratuin ryhmä.

Woodsin lähtökohta kisaan on vähintään yhtä haastava.  Kisarutiinia on viimeisten kuukausien jaksolta vain yhden kisan verran. Etenkin aamun alhainen lämpötila on Tigerin jäykälle selälle melkoinen haaste.

Tiger Woods saa sääennusteen mukaan laitttaa lämmintä pääle torstain aamukierrokselle

Tiger Woods saa sääennusteen mukaan laitttaa lämmintä pääle torstain aamukierrokselle

GETTY IMAGES

PGA Championshipia on pelattu vuodesta 1958 lyöntipelinä. Padraig Harrington oli ensimmäinen eurooppalaisvoittaja 50 vuotta myöhemmin. Seitsemän kisan ja kuuden vuoden aikana voittoja euroille neljä, Kaymer oli paras 2010, McIlroy 2012 ja 2014.  Tämän jälkeen voiton on napannut Australian Jason Day 2015, sekä USA:n Jimmy Walker, Justin Thomas ja Brooks Koepka kahdesti.

Suosikkien listalla USA:n pelaajat ovat määrällisesti reilusti niskan päällä. Jon Rahm on Rory McIlroy tavoin yksi suosikeista, muiden eurojen ykköstila menisi jo yllätysten sarjaan. Nimet Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Matthew Fitzpatrick sekä  Norjan Viktor Hovland tuntuvat ennen kisan alkua epätodennäköisiltä, vaikkakin mahdollisilta kisan voittajiksi.

Justin Rosen, Henrik Stensonin ja Sergio Garcian kuntokäyrät eivät myöskään lupaile kärkisijoja tulevaan kisaan. 

Viasat (V Sport Golf HD) sekä Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä seuraavasti.

Torstaina 17.00-05.15  (Featured Groups)

Tiger Woods-Rory McIlroy -Justin Thomas, Jon Rahm-Phil Mickelson-Sergio Garcia

Torstaina, perjantaina ja launtaina 23.00-05.00

Sunnuntaina 22.00-04.15

Tulosseuranta, PGA Championship

   

Etsi luettavaa